Kingway Zibo nie odpala

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #43187
    damian0015
    Użytkownik
    • 1
    • 6Postów:

    Witam. Mam kingwaya Zibo z silnikiem 139QMB. Ostatni raz jeździłem nim na początku sierpnia. Przy wyruszaniu gasł i dopiero wbijał się na obroty. Jeździł tak 2 dni. Potem zgasiłem go i nie odpalił. Wymieniłem w nim cylinder, tłok, pierścienie, głowice i moduł. Nadal nie odpala. Zawory są dobrze wyregulowane, paliwo dostaje (nawet wlewałem do cylindra) i nie dostaje „lewego” powietrza. Odpalił mi kiedyś po podłączeniu prostownika do akumulatora ale nie pyrkał tylko miał dźwięk ja ciche auto benzynowe. Po dodaniu gazu zaczął lekko stukać ale bardzo lekko i nie podnosiły mu się obroty. Już tyle czasu stoi i nie wiem co to może być. Bardzo proszę o rady.

    #43191
    damian0015
    Użytkownik
    • 1
    • 6Postów:

    Dodam że iskra jest. Sprawdzałem na 3 świecach.

    #43192
    madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

    aby odpalił ma być: kompresja, zapłon i paliwo. Sprawdzić wszystko po kolei.

    #43194
    damian0015
    Użytkownik
    • 1
    • 6Postów:

    Mam nowy cylinder z tłokiem to kompresja jest. Paliwo dochodzi i iskra jest. A jak ten zapłon sprawdzić?

    #43195
    CzechuXX
    Użytkownik
    • 7
    • 196Postów:

    Sprawdzałeś kompresje czy zgadujesz?

    #43198
    damian0015
    Użytkownik
    • 1
    • 6Postów:

    Sprawdzał mi znajomy jakimś miernikiem a po za tym to logiczne po wymianie tych części…

    #43199
    CzechuXX
    Użytkownik
    • 7
    • 196Postów:

    Niektóre elementy silnikowe produkuje się z dokładnością do kilku mikronów, a o taki odchył nie jest ciężko… Więc logicznym jest sprawdzenie kompresji od razu po wymienianiu tych części czy jest wszystko wporządku…

    #43201
    damian0015
    Użytkownik
    • 1
    • 6Postów:

    Skutery z małą kompresją nawet potrafią odpalić.. W starym cylindrze miałem mniejszą i palił od strzała więc to nie wina kompresji a po za tym była mierzona… Wydaje mi się że to coś z zapłonem ale czekam na rady..

    #43217
    andrzej2310
    Uczestnik
    • 0
    • 315Postów:

    Rozrząd dobrze ustawiony?

    #43231
    damian0015
    Użytkownik
    • 1
    • 6Postów:

    Tak dobrze

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button