keeway hurricane nie wkręca się na obroty
- This topic has 3 odpowiedzi, 2 głosy, and was last updated 6 years, 7 months temu by
Andrzej Łysik.
- AutorWpisy
- 19 lutego 2017 dnia 17:46 #616622
Siema, mam problem z kiłejem hurricane. No to tak, kupiłem cały kit (cylek,tłok itd.) i założyłem. Poskładałem go jak należy i zacząłem kopać bo nie miałem aku, za którymś tam razem odpalił to dałem mu pochodzić z godzine na wolnych. Przez następne 4 dni odpalał z pierwszego kopa i zostawiałem go na jakieś 20-30 min żeby się docierał. Przedwczoraj wsiadam na niego i jadę (nawet się nie rozpedzilem wiecej niż 15 km/h) ale uznałem że strasznie głośny jest tłumik, więc wróciłem do domu i zmieniłem wate. Następnego dnia w ogólne nie chciał mi palić, zalewało mi co kopnięcie świece, kupilem aku i na zimnym muszę kręcić ze 30 sekund żeby zagadał. Myślałem że to wina że dostaje z dwóch stron olej (bak + dozownik) no ale wlałem czystą bene do baku i to samo. Odpala jak gówno na zimnym i na dodatek nie chce się wkręcić na obroty, kręciłem tą śrubką od mieszanki i raz poleciałem nim ok 40 km/h no ale to i tak mało, kręciłem dalej i wiecej niż 15 km/h nie pojedziesz. Na śniegu to on powienien bączki kręcić a nie tak jak teraz. Dziwne jest to że poprzednio miałem ten sam cylek i jakoś na tych samych gratach ciągnął 70 i miał ochotę ma więcej. A tu jak dam mu w pizde manete to jakby dostawał za mało powietrza albo coś (nie gaśnie). Rozebrałem filtr powietrza i w nim była taka zwężka więc przykrecilem stary dekiel od filtra bez tej zwężki i nic, dalej to samo. Jak zatykam wydech to gasnie, podobnie z filtrem powietrza. Nie wiem co mu jest…
19 lutego 2017 dnia 18:11 #616628nie dociera się silnika na wolnych obrotach. Wręcz NIE WOLNO. Jak ci łącznie chodził 1,5h na wolnych zanim zacząłeś jechać to możesz mieć już słabo z cylindrem. To ciśnienie nad denkiem tłoka układa prawidłowo pierścienie. A u ciebie na wolnych ciśnienia sensownego nie było.
Zmierz sobie kompresje bo to najszybciej pokaże czy to jest to czy trzeba szukać dalej.19 lutego 2017 dnia 18:15 #616629Postaram się dorwać manometr i dam znać
20 lutego 2017 dnia 14:14 #616673Winą była zawinięta do środka wata w tłumiku która blokowała przepływ spalin 🙂
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.