Keeway hurricane 50 2t nie odpala po wymianie instalacji elektrycznej

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #688956
    Pulpit
    Uczestnik
    • 7
    • 10Postów:

    Tak jak w tytule mam problem po założeniu nowej instalacji elektrycznej, wymieniłem ją ponieważ stara sie spaliła i robiła zwarcie co powodowało odpalenie skutera bez kluczyka, podłączyłem wszytsko dokładnie ale zostały mi 2 kable i jedna kostka tylko w tym problem ze ani tych kabli ani kostki nie mam gdzie podpiąć bo poprsotu nie ma nic do czego można, próbowałem z innym modułem i patrzyłem świece, iskrę ma paliwo dochodzi ale nic nie idzie, liczę na was z góry dzięki

    #689014
    Littlespy
    Uczestnik
    • 30
    • 120Postów:

    Jeśli ma iskrę i paliwo jest to spróbuj podpiąć pod akumulator samochodowy i kręć rozrusznikiem, albo wiertarką tam gdzie masz wentylator silnika jak to AC, mi to pomogło bo jak mi się kable rozpieły i potem wszystko ułożyłem spowrotem to nie chciał odpalać, dałem pod akumulator od forda i mi odpalił po kilku sekundach walenia rozrusznikiem. Jednak jest to 2t więc nie ma tam co sie stać, jak to nie pomoże to nw może ci dawać iskrę w złym momencie tu akurat moja wiedza się chyba kończy może wombat się lepiej wypowie. Zawsze możesz spiąć na krótko i zobaczyć czy wgl odpali.

    #689016
    Littlespy
    Uczestnik
    • 30
    • 120Postów:

    Od razu mówię że odrzuciłem tu jakikolwiek scenariusz że w silniku się coś zwaliło skoro tylko instalację wymieniłeś.

    #689024
    Szumek811
    Uczestnik
    • 19
    • 1 097Postów:

    Instalację zmieniłeś ale czy zrobiłeś to poprawnie, tego nie wie nikt

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button