KEEWAY HURICANE czy PIAGGIO TYPHOON ?
- This topic has 3 odpowiedzi, 2 głosy, and was last updated 11 years, 8 months temu by
adrianswdn.
-
AutorWpisy
-
6 września 2010 dnia 18:47 #13412
Witam mam kłopot między :
a) KEEWAY HURICANE : 2006 rok w miarę zadbany oponka z tyłu trochę zjechana ale przyśpieszenie robi wrażenie ! nigdy nie jeździłem na skuterze o takim przyśpieszeniu do 15 – 20 km/h normalnie jak skuter a potem dostaje buta. cena – 1300 zł
b) Piaggio typhoon : 2001 rok czarny, wygodna kanapa, trochę z przymuleniem rusza, nie działa licznik podobno linka prędkościomierza i zegarek, przejechane ma około 21000 km., nie znam jego v-max ponieważ linka nie działa, sprowadzony z Niemiec, 2 lata stał, Cena 1500 + opłaty
Który lepszy ?? 🙂
6 września 2010 dnia 19:14 #13420a)starsze Keewaye nie były wg mnie aż tak dobre jak te nowsze-producent systematycznie poprawiał jakość, a ten jest lekko starawy jak na chinola i bym odrzucił, a jeśli cię jego przyśpiecha zachwyca-to nie jeździłeś na porządnym skucie, chyba że jest po tuningu.
b)skoro przymulony to coś nie tak
Przebieg na pewno większy jak nie ma linki licznika, bo nie kręci, poza tym nie wiem jak się znasz na mechanice i ile jesteś w stanie zrobić sam 🙂
Moja odpowiedź to: ani jeden ani drugi 🙂 Keeway nie, bo jak dla mnie za stary w sensie że może być gorszej jakości, a Piaggio na dzień dobry bez zdjęć mnie nie zachwyca stanem, chociaż go nie widziałem 8)
6 września 2010 dnia 19:29 #13429No nie wiem dzisiaj go oglądałem i wydawał się być w porządku sprzedający mówił że z kolegą leciał nim 70 km/h ja nie miałem takiej okazji zobaczyć jaki jest jego v-max bo rozpędziłem się tylko 45 km (nie było gdzie ponieważ nie ma opłaconego OC i nie za bardzo chciało mi się ryzykować i wyjechać na główne drogi mojego miasta 🙂 ) z na prawdę niewiarygodnym jak dla mnie przyśpieszeniem wcześniejszy skuter (biegówka) słabo się rozpędzał w porównaniu do tego dodam jeszcze że przebieg keewaya to 3800 +/- .
Piaggio obudowa jest w opłakanym stanie dużo rys kilka połamanych plastików i ciężko odpala zimny sprzedający (mechanik) czyścił świece i robił coś przy module żeby w ogóle załapał więc nie bardzo mnie to zainteresowało.
jeszcze 2 tygodnie muszę czekać na przypływ gotówki więc może coś się trafi miejmy nadzieję że o niebo lepszy.
7 września 2010 dnia 18:27 #13520A może ktoś jeszcze się wypowie co do keewaya ?
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.