Keeway fact po wlaniu paliwa skuter zgasł, nie odpala
Dodaj nowy temat na forumTagi: brudne paliwo, nie odpala
Ten temat zawiera 4 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez 3mil 6 lata, 6 miesiące temu.
- AutorWpisy
- 30 maja 2013 o 14:36 #123858
Witam, mam pytanie odnośnie modelu Keeway fact (2t).
Niedawno wziąłem od kolegi paliwo, które wg mojego mniemania było zanieczyszczone (oczywiście nie wiedziałem o tym:).
Wlałem około 2 litrów, i podczas jazdy pierwszy raz mi skuter zgasł (pierwszy raz od 3 albo 4 lat). Odpaliłem i pojechałem dalej. Na następny dzień były problemy z odpaleniem. Po jakimś czasie odpalał, lecz w drodze tracił na mocy, czasem gasł. Aktualnie nie chce odpalić.
I tu moje nasuwa sie moje pytanie, właściwie co może być przyczyną? Świeca jest mokra, iskra jest. I jeśli to przyczyna paliwa, co należy zrobić?
Z góry dziękuję 🙂30 maja 2013 o 14:41 #123859A świeca jaki ma kolor?
CzytajREKLAMAKup motocykl Triumph i zyskaj do 25%
Wyprzedaż Triumph w ramach akcji Używany Gwarantowany. Skontaktuj się z autoryzowanym dealerem i kup sprawdzony motocykl z niewielkim przebiegiem bez ryzyka. Skorzystaj także ze specjalnych rabatów w ramach wyprzedaży nowych motocykli z rocznika 2019.30 maja 2013 o 14:44 #123861świeca jest nowiutka
30 maja 2013 o 14:47 #123863Wyjmij świecę i sprawdź.
Druga opcja: Jesteś pewien, że nie zalałeś mieszanki? (Typowej do piły motorowej, czyli olej + benzyna).
30 maja 2013 o 14:49 #123865ok, zaraz sprawdzę.
jestem pewny, paliwo było napewno bez oleju
@edit brązowa jak czekolada, albo kawa z mlekiem
- AutorWpisy
Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie