Keewat hurricane, problem
- This topic has 3 odpowiedzi, 4 głosy, and was last updated 10 years, 9 months temu by
dziadek.
-
AutorWpisy
-
22 października 2011 dnia 09:18 #44015
Dałem moje hurricane do mechanika. I tak mam pytanie bo juz go odebralem, czekalem na niego prawie miesiac;/ powiedzial ze wymienil mi w nim tlok i pierscienie. Gdy go wziołem skuter jakos tak muli przy kazdym zatrzymaniu sie, czyli jak np zatrzymam sie na skrzyzowaniu to zanim ruszy minie gdzies tak 3-5 s ;/ I poszedlem do innego mechanika i on powiedzial ze jak sie wymienia tlok to i trzeba wymienic z nim cylinder i zebym poszedl do tamtego zeby oddal pieniadze i wziol swoje. Ze taka wymiana samego tloka i pierscieni jest tylko na chwile potem bedzie to samo. A jak znowu pojechalem do tamtego to on ze mam przejechac 300km i zobaczymy co bedzie dalej i ze mozna wymieniac sam tlok z pierscieniami.
I moje pytanie jak sie wymienia tlok itp to trzeba wymienic tez cylinder? Mam przejechane ok: 5tysA i jeszcze przy kazdym odpaleniu musze kopać przez około 10min a jak załapie to muszę szybko zatkać dopływ powietrza żeby nie zgasł i poczekać chwile.
22 października 2011 dnia 10:08 #44017Nie koniecznie się wymienia cylinder, zależ w jakim stanie jest, jak dobry beż rys to wystarczy sam tłok z pierścieniami, a co do odpalania masz żle wyregulowany gażnik, zbyt uboga mieszanka dostaje za dużo powietrza.
22 października 2011 dnia 10:47 #44021Jeszcze sam nie wymieniałem tłoka ale z tego co mi wiadomo na ten temat to gdy kupuje się nowy tłok cylinder oddaje się do szlifu. Pewności nie mam dlatego poczekajmy na kogoś kto już to robił.
22 października 2011 dnia 20:05 #44042W Twoim skuterze naprawę wykonano najtańszym kosztem. Jak już robić to po „całości”, ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze. A co do „mulenia” to gaźnik, J/W andrzej2310. Sprawdź filtr pow. i połączenia czy nie ciągnie lewego powietrza.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.