Kask, rękawice i żółw jaki wybrać ?

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
    lols11
    Uczestnik
    • 1
    • 1Postów:

Witam poszukuję dobrego kasku najlepiej do 250 zł jaki wybrać? Słyszałem o Naxa i LS2 co o nich sądzicie ? Nie interesują mnie kaski szczękowe. Rękawice też by się przydały najlepiej do ok. 150 zł Na żółwiach się nie znam proszę o opinię czy warto ? Ogółem w 600zł chciałbym się zamknąć (licząc żółwia) jeżeli nie warto kupować żółwia to tak w 450zł +/- 20zł

belek24
    Użytkownik
    • 4
    • 16Postów:

Stary, jeżeli poszukujesz dobrego kasku to będziesz musiał na niego wydać co najmniej 2x tyle co tutaj zaproponowałeś.
    Wprawdzie w otwartych wygodniej się jeździ, ale zamknięte są bezpieczniejsze. No i gdy pada deszcze, wieje wiatr etc to to w zasadzie nie jest to odczuwalne.
    Jeżeli chodzi o zamknięty to polecam coś takiego http://www.motocyklowy.pl/kask-airoh-s56,12890.html
    Z otwartych ten tutaj powinien być dobry: http://www.motocyklowy.pl/kask-lazer-mambo-le-mans,29752.html

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

lols11 napisał:

Witam poszukuję dobrego kasku najlepiej do 250 zł jaki wybrać? Słyszałem o Naxa i LS2 co o nich sądzicie ? Nie interesują mnie kaski szczękowe. Rękawice też by się przydały najlepiej do ok. 150 zł Na żółwiach się nie znam proszę o opinię czy warto ? Ogółem w 600zł chciałbym się zamknąć (licząc żółwia) jeżeli nie warto kupować żółwia to tak w 450zł +/- 20zł

Nie dawaj się wkręcać w żadne wynalazki, LS2 lub Naxa w zupełności Ci wystarczą. Osobiście zachęcałbym Cię do kasku z blendą przeciwsłoneczną… to bardzo praktyczny wynalazek np. :
    http://allegro.pl/kask-motocyklowy-otwarty-ls2-track-mat-blenda-r-l-i4999882852.html
    Bez blendy są trochę tańsze, ale warto dołożyć…
    Pamiętaj o tym, żeby najpierw przymierzyć, zanim zdecydujesz się na kupno… to samo z rękawicami… Spokojnie jakieś dobierzesz w tej cenie…
    Co do żółwia, to nieźle się sprawdzają w chłodnej porze roku, bo przy okazji osłaniają nery… Latem, w upalny dzień ciężko w tym wytrzymać, lepsze są wtedy wkładki do kurtki, które nie przylegają wprost do ciała… Wiadomo – każdy element poprawiający bezpieczeństwo jest cenny, zwłaszcza jak dopiero zaczyna się przygodę z jednośladem… Nic nie zastąpi jednak ostrożnej jazdy… taki banał… ;)))))

paci
    Moderator
    • 12
    • 5 816Postów:

Ja mam ls2ff350 i zderzenie przy 90 bania kontra tył busa i się sprawdził:)
    a na pierdzikoło takie mam i wystarczają:}
    http://allegro.pl/rekawice-pro-biker-na-motor-quad-cross-m-l-xl-xxl-i4830601929.html

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

Jak się chciałeś Paci rozmazać jak komar na zębach, to trzeba było spróbowac od przodu :-)))

paci
    Moderator
    • 12
    • 5 816Postów:

A taka sama ”Fajka” jak ty jechała ja wyprzedałem a ten pajac pewnie nie spojrzał w lusterko i mi zajechał i łup mi się za wiele nie stało suki szkoda chociaż ”stara d… była” i zmień ten avatar bo ci pasuje jak świni medal:D

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

A co Panu Paciemu nie pasuje?
    Szturmowiec się nie podoba (z podniesioną przyłbicą…?)
    Ma być z opuszczoną?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 170Postów:

a ja wam powiem tak:
    tylko pedały będą w kasku twarz zasłaniały.

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

A fe Wombat… A jak mu pryszcze wyskoczyły? Wszak odra „szaleje”… :)))))))

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

No wiesz co WOMBAT… i Ty Brutusie?!
    Kij wam w ucho (obu – PACI to do Ciebie), zmienię, ale jeszcze będziecie żałowali :-)))

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 170Postów:

Tyyy, nie pisz mię tak z wielkich liter całkiem bo sie jakoś niezręcznie ważny czuje. Coś jak Justyna Bimber czy coś..

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

E… ja tak z szaconku… 🙂
    No i żeby ADRESAT widział, że do niego, bo nie szystkie brednie moje będzie czytał, bo i po co , całkiem zdurnieć można 🙂

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

Dobra zgredy, w galerii macie trochę moich niedoszłych avatarów, a ja się obrażam i se znajdę coś, co będzie mi odpowiadało.
    A teraz Was O-Pusz-Czam. Do usłyszenia 🙂

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

arasz74 napisał:

, a ja się obrażam i se znajdę coś, co będzie mi odpowiadało.

No, mam nadzieję, że to nie będzie Tussipect… ;))))))

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

O Ty podły Wyrwidruidzie! Naśmiewasz się, a ja liczyłem na spreparowanie jakiejś wzmacniającej nalewki…
    Nic, tylko kpina i szydera, zero pomocy na tym forum :-)))

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

To ja Ci Tussipectową naleweczkę proponuję, a Ty mnie Guajazylem?… :)))))

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

A, że to z dobrego serca było, tak?
    No patrz, się nie poznałem, myślałem najpierw, że mnie jakimś fabrykowanym syfem chcesz otumanić, zamiast poczęstować rękodziełem nalewkowym, a Ty po prostu dobrze wiesz, co może człowieka zakręcić 🙂

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

Bo ja go bardzo lubiłem, ale:
    ^Ostatnio zapanowała na nie moda, szczególnie na sprzedawany bez recepty Tussipect (popularny jest również Acodin). W normalnych – zalecanych przez producenta – dawkach środek ten jest dobroczynny i jak najbardziej wskazany: leczy kaszel oraz inne choroby górnych dróg oddechowych. Gdy jednak jest stosowany na własną rękę, nadużywany i przyjmowany do spółki z kofeiną (w coca-coli, kawie), silnie pobudza, a czasami także wywołuje halucynacje. ^
    I pewnie o to Ci chodziło, żebym z rana napadł Paciego :-)))

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

Słyszałem, że Acodin tak działa, ale że Tussipect też, to nie…
    Czyli, mówisz z Coca Colą?… :))))))))
    +++
    A na poważnie, to raz zrobiłem nalewkę z pędów młodej sosny, ale przesadziłem z proporcjami i wyszło coś niewypijalnego… :(((((

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

Fajnie kombinujesz, byś się z moją żoną szybciutko dogadał, ona skłonna do eksperymentów działkowo-alkoholowych, ale jeszcze nie było jak i kiedy.
    *
    Aleśmymwątek zsyfzsyfili panie… czas się ewakułować ;-)))

Cruel
    Użytkownik
    • 2
    • 159Postów:

tusipect akurat od pewnego już czasu sprzedawany jest na receptę, o skapnęli się czemu tak dużo młodych osób go kupowało.
    Swoją drogą, ja po spożyciu nic nie zauważyłem, spróbowałem z ciekawości.

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

A na gardło też nie pomogło? :-)))

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button