jakie mocne światła/żarówki do rometa 727 premium??
- This topic has 5 odpowiedzi, 5 głosów, and was last updated 11 years, 8 months temu by
marbryl1.
- AutorWpisy
- 13 marca 2012 dnia 20:35 #52285
Cześc,
w moim remecie 727 premium 12″ , mam bardzo słabe światła do jazdy dziennej . Swiecą na krótka odległośc i są słabe. Czy znacie się może na tym i wiecie czy można zamontować coś mocniejszego? Zarówki mam orginalne, tzn. od nowości nie zmieniałem. Czy z elektroniką i akumulatorem wszystko będzie po zmianie ok?
(wiem że wysokośc można zmienic kręcąc śrubką, ale moje są poprostu słabe). Proszę też o linki jeśli wiecie jaki światła, czy żarówki mogę kupic.
z góry dziękuję!13 marca 2012 dnia 21:08 #52287a jakie masz żarówki, ile wat ? jak masz 22 to wsadź 35.
13 marca 2012 dnia 21:52 #52292Ja w chińczyku miałem te “bombki” ale zmieniłem na H4 😉 wystarczy pojechać na jakiś złom samochodowy i spytać się kostkę do podłączenia H4. Co prawda przesadziłem z mocą bo chciałem mocne światła 😛 i wsadziłem H4+50% 55W 😀 baaaaardzo delikatnie nadtopiło się klosz, ale tylko raz i więcej się nie topił lampy ale światła świeciły idealnie 🙂
Pewnie jak bym wsadził 35W to by nie stopił się klosz.14 marca 2012 dnia 06:17 #52314myślicie że te 35W wytrzyma akumulator? Mój jest zaawsze słaby i np. na światłach musze dodawac gazu bo gasną światła. To jest w starych, a jagby wziąc te mocniejsze to może byc jeszcze gorzej.
14 marca 2012 dnia 14:37 #52320To że na wolnych obrotach przygasają światła to zupełnie normalna sprawa i nie jest to wina słabego akumulatora. Światła mijania są zasilane prądnicą która na postoju podaje mniejsze napięcie niż podczas jazdy bo jest napędzana przez silnik. Ja w swoim skuterze mam BA20D 35W i nie mam problemów. Dość często jeżdżę po zmroku i na światła nie mogę narzekać. Prądnica w zupełności daje radę i od czasu jak mam ten skuter ( 3 lata) ani razu nie ładowałem jeszcze akumulatora bo ciągle trzyma dobrze. Przez prawie 5 miesięcy postoju (odpięty od skutera ) miał napięcie 12.5 V. Z tego co wiem są jeszcze żarówki halogenowe na wejście BA20D ale osobiście tego nie próbowałem bo nie mam takiej potrzeby.
18 marca 2012 dnia 10:18 #52675Proponuje zakupić zarówki halogenowe z oprawka do skutera o mocy 35w i beda super swiatła.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.