Jaka świeca do skutera?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Kameleonns
    Użytkownik
    • 8
    • 24Postów:

Witam. znalazłem w internecie filmik: http://www.youtube.com/watch?v=i02Iym3sgJc&feature=related
    ta informacja mnie zainteresowała. Moje pytanie brzmi : Czy warto by było kupić i założyć taką świecę do skutera ?

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

i co ci to ma dac? Motor bedzie jechac szybciej i bedzie mocniejszy bo kupiles swiece nowoczezna za 40 zl? zaplon benzyny bedzie wiekszy? .. haha

Kacper
    Użytkownik
    • 7
    • 45Postów:

jakie 40 zł. Gdzie ty to patrzyłeś. Jest tańsza od zwykłej. U mnie kosztuje 8 zł Denso tt . Ja w moim skuterze mam Denso tt i jest różnica.

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Osobiście coś nie chce mi się wierzyć aby sama świeca i jej konstrukcja dawała takie efekty jak na filmie wyżej.

dawe97
    Użytkownik
    • 0
    • 1Postów:

coś mi się nie chce w to wierzyć hmm a może by sprubwać 🙂

rkos
    Użytkownik
    • 32
    • 677Postów:

Ciekawe, czekamy na testy użytkowników:)

Im_Jurek
    Użytkownik
    • 4
    • 484Postów:

Jednak świeca może dać efekt – np porównujcie chińskie do ngk – jest różnica ? – jest – u mnie wzrósł v-max o 2 km/h

— widzicie? iskra idzie do najbliższego minusa, co jest całkiem normalne – a w tych TT mamy jedną iskrę dokładnie na środku, przez co nie ma tłumienia fali wybuchu przez elektrody boczne, choć jest jeszcze jedno ciekawe rozwiązanie – – jeszcze większa ilość iskier , co jest w stanie dać większa ilość elektrod bocznych ( choć skuteczność tego rozwiązania zapewne nie jest 100 %-owa) i z tego można wyciągnąć taki wniosek że lepiej mieć jedną lecz dobrą iskrę – co przemawia za TT – coś by powinny dać

Kacper
    Użytkownik
    • 7
    • 45Postów:

Ja mam Denso TT i szczerze POLECAM.

lisu7
    Użytkownik
    • 55
    • 835Postów:

a zmniejszyło się spalanie?wzrósł V-max?

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

Tfu “wiekszt v-max” “mocniejszy” przez swiece? No prosze was! Zaplon mieszanki paliwowo-powietrznej jest ten sam!

Kameleonns
    Użytkownik
    • 8
    • 24Postów:

Dzięki za wasze zdanie. przyszłym roku kupię taką i założę

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

i napiszesz na forum, ze twoj motor jest dwa razy mocniejszy oraz szybszy o 30km/h

barteklodz
    Użytkownik
    • 0
    • 783Postów:

wystarczy seryjną standardową wymieniać trochę szybciej
    chociaż nie zawsze się to sprawdza i egzemplarz z najnowszej produkcji traci swoje parametry znacznie szybciej

w kosiarce świeca pracuje już 19 sezon bez zarzutu

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

Ja chce wiedziec tylko jedno co ta swieca tak naprawde daje ?:) wiecej iskier?:p

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button