Jaka świeca do JMSTAR Aquilla 70cc 2t ?
Dodaj nowy temat na forumTen temat zawiera 5 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Wombat 3 tygodnie, 4 dni temu.
- AutorWpisy
- 14 listopada 2019 o 12:58 #673772
Witam. Posiadam skuter JMSTAR Aquilla 70cc 2t i jakiś czas temu spaliła mi się świeca. Po zakupie nowej odczułem spadek mocy w skuterze. Jaką świece kupić do tego skutera ? Dodam, że poprzednią którą miałem była to jakaś zwykła czerwona świeca tuningowa i o dziwo na niej pracował bardzo dobrze, a teraz po zakupie świecy marki Awina za 10 zł poczułem spadek mocy. Z tego co widziałem w internecie to teraz polecają świece NGK, tylko w tym problem, że jest ich bardzo dużo i nie wiem którą wybrać. Proszę o pomoc 🙂
JMSTAR AQUILA 70cc14 listopada 2019 o 14:13 #673780ngk lub denso sie kupuje
no i ciepłota właściwa dla silnika
ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)CzytajREKLAMAKup motocykl Triumph i zyskaj do 25%
Wyprzedaż Triumph w ramach akcji Używany Gwarantowany. Skontaktuj się z autoryzowanym dealerem i kup sprawdzony motocykl z niewielkim przebiegiem bez ryzyka. Skorzystaj także ze specjalnych rabatów w ramach wyprzedaży nowych motocykli z rocznika 2019.14 listopada 2019 o 18:01 #673781Okej, rozumiem. W takim razie przymierzę się do zakupu świecy NGK. Tylko teraz jaki model wybrać ? Trochę ich jest, a chciałbym w miarę rozsądnie dobrać taką, żeby jak najlepiej pasowała do mojego silnika. Silnik jaki siedzi w tym skuterze to Minarelli Horizontal (1PE40QBM)
JMSTAR AQUILA 70cc14 listopada 2019 o 20:21 #673782zapewne BPR8HS jest w stnadradzie
ew. BPR7HS jeżeli mimo poprawnego skłądu mieszanki świeca sie traci tendencje do samooczyszczenia (mokra, czarna)
ew. BPR9HS jeżeli sie przegrzewa (biała, przegrzana)ale jeżeli to zrobione 70cm to tak naprawde o długości gwintu decyduje zainstalowany cylinder
ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)15 listopada 2019 o 14:40 #673794Okej, w takim razie zamówię tą :
https://sklep.mieloch.pl/produkt/swieca-zaplonowa-ngk-bpr8hs.html
Mam nadzieję, że poprawi ona troszkę moc silnika. Głównie to największym problemem jest zapalenie, bo przy tej świecy marki Awina czasami jest naprawdę duży kłopot żeby go odpalić i co lepsze ze startu też nie ma jakiejś dużej mocy, a na poprzedniej świecy było zdecydowanie lepiej 🙂 Fakt, że poprzednia to też była jakaś chińska, niby irydowa świeca, ale pracował na niej zupełnie lepiejJMSTAR AQUILA 70cc15 listopada 2019 o 16:33 #673796irydowa czy nie irydowa to ma małe znaczenie. natomiast warto jest kupić porządną świece i właściwie wyregulować przerwę.
ziuuummmm…. (nie bije piany na PW) - AutorWpisy
Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie