Jak zdjąć ogranicznik prędkości w motorowerze elektrycznym Błyskawica GoElectric
Dodaj nowy temat na forum! › Forum › Motorowery › Jak zdjąć ogranicznik prędkości w motorowerze elektrycznym Błyskawica GoElectric
Ten temat zawiera 4 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Pablox 2 lata temu.
- AutorWpisy
- 13 października 2017 o 11:21 #631597
Cześć, mam motorower Błyskawica GO ELECTRIC, ale trochę wolno jeździ, czy ktoś wie jak się zdejmuje w nim ogranicznik prędkości i jak szybko wtedy jeździ?
13 października 2017 o 14:35 #631599raczej się nijak zdejmuje ogranicznik-tzn nie ma ogranicznika. Ma nieduży akumulator i słaby silniczek i już.
W najmocniejszej wersji ma 500W a w słabszej 300W czyli 0,5kW lub 0,3kW.
Dla porównania najsłabszy chiński skuter 50cm 4T z założonymi blokadami ma 1,6-1,8kW. Nawet motorower Ogar 25 lat temu miał dumnie na pokrywie schowka napisane „1,4kW” a ty masz w najlepszym razie 3x mniej.ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)CzytajREKLAMAKup motocykl Triumph i zyskaj do 25%
Wyprzedaż Triumph w ramach akcji Używany Gwarantowany. Skontaktuj się z autoryzowanym dealerem i kup sprawdzony motocykl z niewielkim przebiegiem bez ryzyka. Skorzystaj także ze specjalnych rabatów w ramach wyprzedaży nowych motocykli z rocznika 2019.19 października 2017 o 11:43 #631795Miałem ten sam problem. Trzeba po prostu podnieść pokrywę siedzenia, a następnie przy kontrolerze – tak jak pokazano na zdjęciu, wystarczy rozpiąć dwa białe kable. To wszystko. Bez tego ogranicznika, motorower jeździ mi nawet 47-49km/h na baterii litowej (litowo-ionowej), a 43-45km/h na baterii żelowej (kwasowo-ołowiowej).
https://zapodaj.net/c2f5c493011d7.jpg.html
https://zapodaj.net/8e983ec432907.jpg.html-
Odpowiedź ta została zmodyfikowana 2 lata, 1 miesięcy temu przez
Pablox.
-
Pablox.
19 października 2017 o 14:11 #631798i zasięg z 40km spada do 15?
ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)16 listopada 2017 o 10:52 #633153Nie, nie zauważyłem żadnego wpływu na zasięg, choć pewnie jakiś jest minimalny. W każdym razie, po zdjęciu ogranicznika, na tej baterii żelowej jest to jakieś 35km max., a na litowej, wspomnianej wcześniej i oczywiście droższej, na którą zmieniłem już jakiś czas temu, ale zasięgu na niej nie mierzyłem dokładnie, zasięg mam trochę większy, sądzę, że o jakieś 5km. Czasem biorę jedną z tych baterii w zapasie chcąc pojechać gdzieś dalej, ale nawet wtedy trudno to dokładnie porównać, bo zasięg oczywiście zależy też od obciążenia.
-
- AutorWpisy
Temat ‘Jak zdjąć ogranicznik prędkości w motorowerze elektrycznym Błyskawica GoElectric’ jest zamknięty dla nowych odpowiedzi.