Jak dodać obrotomierz?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Kacper
    Uczestnik
    • 8
    • 39Postów:

Witam, chciałbym prosić o pomoc. Mianowicie chciałbym dodać do mojego motoroweru obrotomierz oraz wymienić prędkościomierz na elektroniczny. Wiem, że prędkościomierz wymienię, natomiast czy jest taka możliwość, aby dodać obrotomierz? Z góry dziękuję.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

jest

Kacper
    Uczestnik
    • 8
    • 39Postów:

A mógłbyś podać więcej informacji na temat tego jak to zrobić? Dziękuje z góry.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

kupić i podłączyć w zalezności od tego jaki kupisz i jak sie go podłącza.
    Podłacza sie róznie pod cewke, pod moduł, pod petle na kablu wysokiego napięcia

Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • 1 646Postów:

Kupujesz obrotomierz – na przykład Auto Gauge. Jest tego trochę na Allegro. Samo podłączenie to banał. Do podłączenia 4 kabelki, dwa plusy, minus i sygnał z przewodu WN (wystarczy owinąć kabelek sygnałowy kilka razy wokół przewodu WN). U mnie taki działa już 8 lat bez zarzutu, trzeba tylko zabezpieczyć go przed deszczem.

Kacper
    Uczestnik
    • 8
    • 39Postów:

A to nie ma czegoś takiego, że jak nie mam modułu czy czegoś, że to nie podziała?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

jak źle kupisz to “niepodziała”. musisz kupić taki którego montaż jest możliwy w twojej instalacji.
    Jakbyś nie miał “modułu czy czegoś” to by sie silnik nie zapalił.
    Wybierając musisz sie dowiedzieć SKĄD bierze sygnał o obrotach i czy masz u siebie takie coś. A to ci napisałem wczesniej.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button