Italjet Formuła 50 fr,problem z zarejestrowaniem.
- This topic has 8 odpowiedzi, 4 głosy, and was last updated 6 years, 7 months temu by
kasa2906.
-
AutorWpisy
-
14 sierpnia 2016 dnia 21:06 #310320
Witam,kupiłem ostatnio skutera z niemiec o poj 49cm,chciałem zrobić pierwszy przegląd i zaczęły sie problemy.W niemieckim dowodzie rejestracyjnym jest max predkosc do 60km/h a w polskim prawie motorower max prędkości 45km/h.
Powiedzieli mi na przeglądzie ze jak co to zrobią przegląd ale zarejestruje go jako motocykl,No masakra jak może byc motocykl o pojemności 49cm?
W jaki sposób mogę go zarejestrować na motorower?
Macie możne jakieś pomysły?14 sierpnia 2016 dnia 21:13 #310323niestety w polskim prawie jest tak,ze motorower który przekroczy 45kmh zalicza się do motocykli.
Musiał byś pójść do wydziału komunikacji i powiedzieć o sprawie wtedy powinni ci powiedzieć co masz zrobić,żeby go przerejestrować16 sierpnia 2016 dnia 19:12 #310452Wydziale sami nie wiedzieli,kazali poczytac na necie.
Kolega moze mi załozyc pierscien na wariator i skuter pojedzie max 40km/h.
Tak myslałem ze jak juz bedzie blokada to moze wtedy udam do PZM do rzeczoznawcy po opinie i z opinia do przegladu,co wy na to przejdzie to?16 sierpnia 2016 dnia 21:17 #310456tak
17 sierpnia 2016 dnia 19:40 #310514I lipa,dzisiaj dzwoniłem do rzeczoznawcy i pytałem,nie przejdzie to,rzeczoznawca jest od zmian w konstrukcji pojazdu lub do sprawdzenia 100procent oryginału pojazdu.
Dostałem podpowiedz taka żeby udać sie do serwisu skuterów na założenie blokady i wtedy dostane kwit ze max prędkość do 45km/h i wtedy na przegląd,jak nie przejdzie to do innego diagnosty i tak próbować,
Nie wiedziałem ze jest tyle problemow zeby zarejestrować motorower z niemic.
Mam jeszcze inny pomysł ale może napisze później o nim.Kurde macie inne pomysły?
18 sierpnia 2016 dnia 19:49 #310665i co wy na to?
18 sierpnia 2016 dnia 20:01 #310666Anonim
Nieaktywny- 1
- 4 665Postów:
Nie bardzo… Inny pomysł to kupienie papierów od zarejestrowanego już sprzęta, ale to zaczyna być już poza granicą prawa.
18 sierpnia 2016 dnia 20:11 #310670ale ta droga którą przchodziłeś jest ok.
Jedynym podmiotem który bedzie dla rzeczoznawcy wiarygodny bedzie autoryzowany serwis. Taki autoryzowany serwis na fakture musi wykonac usługe zablokowania skutera.
Na taj podstawie rzeczoznawca może potwierdzić że pojazd jest zablokowany i spełnia warunki dla motoroweru.
Dopiero na podstawie kiwtu od rzeczoznawcy który stwierdził ZMIANE KONSTRUKCYJNĄ (zablokowanie to zmiana konstrukcyjna zmieniająca parametry podstawowe pojazdu) musi bez gadania dokonać przeglądu jak dla motoroweru a wydział komunikacji musi go zarejestrować19 sierpnia 2016 dnia 19:25 #310774Początkiem września[teraz przerwa urlopowa] jadę na serwis gdzie założą pierścień na wariator i dają kwit ze prędkość max 45km/h później pojadę na przeglad ale w inne miejsce,może przejdzie ,a jak nie to potem do innego rzeczoznawcy i na przegląd.
Jak juz to nie przejdzie to kupuje ramę z dokumentami i przez zime przełoze wszysto na spokojnie,bo co innego mozna zrobic?
Teraz juz wiem ze nigdy nie kupowac skutera gdzie w dowodzie z innego kraju jest wieksza predkosc niz 45km/h.Aha,poza granica prawa jest to ze kupiłem motorower mały pizdzik i nie moge go u nas zarejestrowac,pojemnosc motoroweru jest 49cm to do predkosci sie doczepiaja a skuter ma ma 21lat.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.