Iskra jest,paliwo dochodzi a skuter nie pali.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    KRS
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

Witam borykam się z problem takim jak w temacie.Skuter to Baotian Thunder lite 4T. Iskra jest,paliwo dochodzi a nie pali. Świeca była wymieniana jest sucha. Odpaliłem go z wielkim trudem i sprawdziłem go na drodze. Gdy wróciłem zgasiłem go myśląc , że zapali ponownie. Jednak tak się nie stało. Filter powietrza wyczyściłem,gaźnik. Co może być przyczyną ?.

Fubu2PL
    Użytkownik
    • 19
    • 593Postów:

zasyfiony gaznik lub za wysokie wolne obroty przez co go zalewa lub ma za mało obrotó

KRS
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

Obroty są dobre , gaźnik przeczyszczony był i świecy nie zalewa. Problem mimo tego jest ten sam.

brylant1717
    Użytkownik
    • 30
    • 136Postów:

akumulator?

KRS
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

Akumulator jest nowy i kręci jak szalony.

Anonim
    Nieaktywny
    • 4
    • 22Postów:

tez tak miałem ale ja miałem odkreconąsrubke prze kapie jakis odpowietrznik i tam lekko kapała wacha skreciełem to wszystko pieknie ale ile sie namenczyłem zeby odpalic bo z gaznika wszystko wyleciało ale na 2 dzien odpalił jak szalony zobacz czy nie masz nigdzie cos mokrego albo spoconego od wachy

KRS
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

Anonim trochę ciebie nie rozumiem. Co to jest ta wacha i gdzie przykręcałeś tą śrubkę?

agentmb
    Uczestnik
    • 2
    • 295Postów:

Paliwo dochodzi, iskra jest, gaźnik czysty i wyregulowany. A jak z kompresją? Zawory ustawione? Rozrząd jest ustawiony poprawnie? Pierścienie w porządku? Jakie jest ciśnienie w cylindrze?

Cwabiak
    Użytkownik
    • 6
    • 21Postów:

Na 99% przyczyną tego są:
    – brak kompresji
    – źle ustawiony rozrzad
    Sprawdź kompresje, jeśli wszystko ok to ustaw rozrzad bo za poźno jest zapłon 😉

Fubu2PL
    Użytkownik
    • 19
    • 593Postów:

Cwabniak zle ustawiony rozrząd To Nie Samochód co najwyżej zle ustawione zawory !

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Fubu2PL napisał:

Cwabniak zle ustawiony rozrząd To Nie Samochód co najwyżej zle ustawione zawory !

A właśnie kolego że w 4T także ustawia się rozrząd bo jeśli łańcuch w jakiś tam sposób przeskoczył to nie otwiera zaworów w odpowiednim momencie a w zaworach ustawia się luz.

Fubu2PL
    Użytkownik
    • 19
    • 593Postów:

a to zwracam honor i przepraszam

Cwabiak
    Użytkownik
    • 6
    • 21Postów:

Heh spoko 😉 Wiem bo sam to przerabiałem w necie piszą, że pozycje T na magnecie ustawia się względem czujnika i tak robiłem przyszedł fachowiec i mówi nie na czujnik a na rowek montazowy i ustawił i działa ;-D

Mikaso1200
    Użytkownik
    • 1
    • 2Postów:

witam słuchajcie mam podobny problem iskra niby jest paliwo raczej dochodzi bo swiecaj jest mokra kompresje ma bo jest nowy tłok i pierscienie i tak nie chce zapalić co z nim jest to yamaha rex

maniek26
    Użytkownik
    • 0
    • 1Postów:

Proponuje kolesiom którzy niemają zielonego pojęcia o silnikach 4T i zasadzie działania rozrządu nie zabierać głosu w tego typu tematach,a ten który niewie co to rozrząd to niech poczyta w necie może sięczegoś dowie!

szef_ff
    Użytkownik
    • 5
    • 104Postów:

Mikaso, zatkaj dopływ powietrza ręką przy wlocie filtra i kręć rozrusznikiem. jak odburzy to juz powienieneś znać przyczynę

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Myślę, że gość nie czekał na Twoją odpowiedź ponad rok czasu i już sobie z tym poradził 🙂

Krzysztof Ludwig
    Użytkownik
    • 0
    • 1Postów:

iskra jest paliwo jest to proponuje sprawdzic szczelnosc zaworow zdarza sie podpalony zawor .wiem bo robilem koledze skuterka i pomogla pasta do docierania zaworow .po dotarciu zaworow skuter zaczal palic na dotyk pzd.krzysiek.l.

Szerszeń00
    Uczestnik
    • 0
    • 1Postów:

Witam, mam podobny problem, jeszcze tak tydzien temu odpalał bez problemu w zime tak samo ale z 4 dni temu nie chciał zimny odpalic i dzisiaj wgl nie odpalił , sprawdziłem i wyczysciłem świece, paliwo dostaje, ma ładna fioletowa iskrę, wyczysciłem gaźnik i zmieniłem filtr powietrza i paliwa, sprawdziłem moduł ale działa i nie wiem co mu sie stało, wydaje mi sie że zawory ale nie jestem pewny więc wole tutaj mądrzejszych spytać. skuter Longjia LJ50QT-3L

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button