Hurricane – nie jedzie

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    TheMiqlaq
    Użytkownik
    • 58
    • 688Postów:

Witajcie. Myślełem na początku że pękł mi pasek, ale nie. Coś stało się w przekładni. Kiedy postawi się skuter na stopce i odpali, słychać okropny, piskliwy, metaliczny dźwięk dochodzący z tego lewego metalowego kółeczka pod pokrywą przekładni. Koło się kręci, ale kiedy chce się pojechać, skuter po prostu nie ma siły. Pasek wydaj się być ok. W porównaniu do nowego, świeżo kupionego wygląda bardzo podobnie. Czytałem że do zdjęcia paska potrzeba klucza pneumatycznego, ale u mnie schodzi on od ręki. Nie wiem co z nim jest. Czy moglibyście mi jakoś pomóc? Nie wiem dokładniej opisać. Co trzebaby wymienić, jaki byłby koszt części? Proszę o odpowiedzi, gdyż nie chcę jeździć z mamą jej Corsą do szkoły ;).

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

To cos to chyba sprzeglo.

rkos
    Użytkownik
    • 32
    • 677Postów:

Jeździj simsonem 🙂

A co do tematu to jak przechylisz w lewo i Ci piszczy, haczy to pewnie bendix o przeciwtalerz waria.

Co do paska żeby go ściągnac trzeba zdjac przeciwtalerz waria i sciagnac go z tulei.. jak schodzi Ci bez tego to dziwna sprawa;p

TheMiqlaq
    Użytkownik
    • 58
    • 688Postów:

O Simsona się boje ;).

Chyba nic nie było ściągane. Tata zdjął pasek, założył i rozpalił. Pasek się kręcił, ale na kole nie ma całkowicie mocy ;).

A ile może kosztować naprawa takiego bendixa?

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

zrob fote.

TheMiqlaq
    Użytkownik
    • 58
    • 688Postów:

Fota obracającego się paska? Trololol 😀

Może nakręce jutro filmik i wrzuce.

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

Bo twoj opis jest jak to

-gdzie idziesz?
    do sklepu.
    -Kup cos..

TheMiqlaq
    Użytkownik
    • 58
    • 688Postów:

Zdaję sobie sprawę :). Nakręcę jutro ten filmik. Na razie koniec OT z mojej strony.

rkos
    Użytkownik
    • 32
    • 677Postów:

bendix na pewno nie sprawia że skuter nie jedzie 🙂

to wina sprzęgła, paska lub wariatora , ogólnie coś w przekładni – może przełożenia albo coś.

Czemu się o niego boisz? Przecież nikt Ci nic z nim nie zrobi ;p, stawiaj na innym parkingu^^

TheMiqlaq
    Użytkownik
    • 58
    • 688Postów:

Boje się że nasypia mi cukru do baku ;). Jeden nauczyciel kiedyś jeździł maluchem i go tak urządzili.

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

mojemu kumplowi położyli cukier na papierku nad wlewem paliwa, dotknął papierka i cukier chlup do baku. Chamstwo w szkole nie śpi. Mogą też napakować petów do tłumika, ściągnąć fajkę, kabel zapłonowy, licznik, lampę i żarówki. Nawet koła z rowerów ściągali.

Radula
    Użytkownik
    • 9
    • 81Postów:

^ gimbaza atakuje ;d

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button