Głupio i nie na temat: napisz coś o sobie i swoim skuterze:D

Wyświetla 61 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Whistler
    Użytkownik
    • 5
    • 271Postów:

Witajcie, jestem Andrzej, mieszkam w Jeleniej Górze. Korki nie są tu jeszcze tak tragiczne jak w większych miastach, ale mimo wszystko skuterem po mieście jeździ mi się po prostu przyjemniej, dynamiczniej 🙂

Od 2009 roku jestem szczęśliwym właścicielem Kymco Vitality 2T. Ostatnio coś zaczyna mi brakować mocy w manetce poza miastem
    i chciałbym wybierać się w dłuższe trasy na jednośladzie, więc myślę nad zrobieniem prawa jazdy kat. A i drugim (nie nowym), większym skuterze do turystyki (Kymco Downtown 300i wydaje się być wręcz idealnym wyborem, zwłaszcza w kategorii cena/jakość). Ale to raczej plany na przyszły rok.

Do niedawna Vitalka była dla mnie głównie środkiem transportu – niczym więcej, ale wypłynęło tutaj moje zamiłowanie do jednośladów (bardzo lubię jeździć na rowerze) i chyba złapałem moto-bakcyla. A, że lubię wygodę, to skuter zamiast motocykla jest dla mnie idealnym rozwiązaniem.

PS. W dyskusjach zawsze mam dużo do powiedzenia i tendencje do filozofowania, więc można się po mnie spodziewać długaśnych postów na forum 🙂

Cionek1
    Użytkownik
    • 10
    • 144Postów:

Witam

Mam na imię Marcin, mieszkam w Katowicach,mam 26 lat i przemieszczam się Kingwayem Martinelli funkel nówką z 2008 roku. Kupiłem go w styczniu za 2 koła bo wiedziałem że jak się zacznie sezon to będzie sporo droższy. Jest to mój pierwszy skuter i pewnie nie ostatni. Jak na razie jest na dotarciu z przebiegiem coś ponad 530km i służy mi jako środek transportu do pracy o niskim spalaniu. Chociaż obecnie pali ok 3.5 litra to i tak lepsze to niż 8 litrów w samochodzie. Niech nawet pali se 4 litry ale to i tak lepsze niż stanie jak debil w korku i klnięcie że nie wzięło się w danym dniu skutera tylko samochód.

Oby mi służył jak najdłużej bo za rok planuje zrobić kat. A i kupić jakiegoś Burgmana.

Pozdrawiam

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

Hellooooo
    Mnie juz kilka osób z portalu poznało osobiście ale i tak kilka słów o mnie 8)
    Krzysiek lat 32, właściciel inaca street 50 2t oraz faspider roma.
    Roma jeździłem od grudnia 2009 do lipca 2010 teraz używa rodzinka (ja doraźnie). W lipcu zeszłego roku kupiłem ince. Do chwili obecnej 10000km przebiegu. Jeden z rekordów w salonie gdzie kupiłem (3 lub nawet 2 miejsce). Jestem tak jak Cionek1 z Katowic. Marzenie jakaś maszynka na wtrysku (żaden motor- zerowa frajda z jazdy) jak dorobię się prawka na motor.

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

“żaden motor- zerowa frajda z jazdy” – z tym się nie zgodzę 😉 Gratuluję przebiegu Twojej INCE !

romek
    Użytkownik
    • 11
    • 34Postów:

Witam, mam na imię Marcin, mam 16 lat i jestem z Ostródy. Śmigam skuterkiem Inca Sprint Sport z 2009, którego jednak kupiłem tydzień temu jako używany ale nierejestrowany z przebiegiem 8 km . Przyznam szczerze, że jeszcze rok temu jako ortodoksyjny posiadacz odrestaurowanego motoroweru Komar 2320 (z rozruchem pedałami) brzydziłem sie skuterów. Ale czasy sie zmieniają, komarek systematycznie zaczyna strzelać coraz bardziej wyszukane fochy więc decyzja jest jedna – trzeba kupić jednoślad ktorym można śmignąć do sklepu lub czasami do szkoły. I tak po początkowym zainteresowaniu Keewayem Hurricanem, Zippem Salmo a następnie 50 Tops dowiedziałem się iż jest na sprzedaż ładny, praktycznie nowy skuterek. No więc udałem się na miejsce i doznałem oczarowania – moim oczom ukazał się piękny skuter o pięknej linii. Następnie dozbierałem kasy i pojechałem z ojcem po Incę. Na początek okazało się, iż akumulator jest zupełnie padnięty i trzeba go palić z kopki co też nie było łatwe. Następnie w trakcie dojazdu do domu spalił mi sie jakiś przekaźnik od świateł (czekam na nowy). Po dwóch dniach Inca zaczęła śmielej odpalać ,,od pierwszego” a wczoraj dostałem nowy akumulator. Do dzisiaj zrobiłem Incą około 150 km co widać na zdjęciu. Jak na razie Inca sprawuje się idealnie. Co do tuningu to według mnie rzecz raczej niepotrzebna, dla mnie wystarczy jazda ok. 30 km/h podczas docierania a jeśli czasem odkręce pełen gaz (do licznikowych 47 km/h) to jest doskonale. Jak na razie jedyną personalizacją jest mały znaczek PL na błotniku. I wiecej mi nie trzeba 🙂 Proszę też nie pisać ,,eee to chinol to musi sie psuć”. Otóż najsłabszym ogniwem każdego pojazdu jest właściciel. Wystarczy wkładać w pojazd trochę serca, dbać o niego i PRZEDE WSZYSTKIM dobrze go dotrzeć. Pozdrawiam!

Zdjęcia:

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

Witam Panie i Panowie. Dwa dni temu licznik zaczął wskazywać 10 z przodu czyli wszem i wobec obwieszczam, iż moja INCA STREET 50 2T jest w “kwiecie” i przekroczyła 10 tyś km przebiegu.

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

romek gratuluję zakupu, świetnie się prezentuje 🙂
    Krzysiek a Tobie gratuluję przebiegu Twojej Inki i życzę następnych 10 000 bezawaryjnych :)))

Konrad645
    Użytkownik
    • 0
    • 4Postów:

Witam, mam na imię Konrad, mam…13 lat i jestem z Płońska (70 km na zach. od Wawy). Na razie nie mam żadnego skuterka. Po zdaniu na kartę motorowerową (wiosna 2012) planuję zakup zipp’a vapor’a (ten nowy model)

Pozdrawiam Konrad 😉

mowiniak
    Użytkownik
    • 12
    • 135Postów:

“Proszę też nie pisać ,,eee to chinol to musi sie psuć”

Romek tu na skuterowo nikt Ci tego nie napisze 😆

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Romek, gratuluję zakupu, pięknie się prezentuje. Życzę bezawaryjnej jazdy 😉

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 8Postów:

yo. jestem dawid i mam 18 lat. mieszkam pod wroclawiem. mam skuter od kwietnia 2010. jest to romet 717 4t. troche sie psuje. problem z gaznikiem, ze sprzeglem, z zaworami i z akumulatorem. jakos daje rade. 4700 przebiegu. mam zamiar go troche naprawic: dokupic potrzebne czesci (lusterko:D i raczke od hamulca i moze nowy kask), wyregulowac co trzeba, nakleic naklejke skuterowo.com. bedzie dobrze

romek
    Użytkownik
    • 11
    • 34Postów:

Dziękuję wszystkim za gorące przywitanie i pochlebne opinie o Ince 🙂

GlaserPL
    Użytkownik
    • 7
    • 61Postów:

Witam. Mam na imię Kamil, mam 15 lat i mieszkam pod Wrocławiem. Na kartę już zdałem. Niedługo planuję kupić Rometa 727 Premium. Jeśli ktoś ma go, lub słyszał coś o nim, to niech napisze na forum (zrobiłem temat) coś o nim. Wiem że to chińczyk jak prawie każdy inny, ale przekonuje mnie cena oraz design.

guliwer55
    Użytkownik
    • 28
    • 746Postów:

Witam jestem Jan ze Słupska najstarszy uczestnik na tym forum- guliwer55.Śmigam skuterem Peugot -elyseo50 i jest to mój 10 pojazd a zaczynałem od Czeskiej Jawki ,potem romet ostatni wypust z Bydgoszczy ,simson 4 biegowy,piaggio-zip, guliwer,ruski motocykl podobny do yamahy,sfera50,hexagon125, poster50 z dachem i teraz elyseo 50 .

arka3
    Użytkownik
    • 1
    • 36Postów:

Witam
    Mam 35 lat i jestem z Warszawy. Prawie codziennie przemierzam Warszawskie ulice Peugeotem Speedfight LC Jest to mój pierwszy skuter, aczkolwiek ze skuterami mam już do czynienia od paru lat, ale z tymi bardziej stylowymi jak Vespa i Lammbretta. Mój Speed może nie jest piękny z wyglądu (pęknięty tu i tam plastik, trochę zakurzony..) ale taki ma być żeby nie kusić złodzieja. Diabeł tkwi pod plastikami :)))
    W tym jeszcze roku mam nadzieję dokupić nowe Kymco, podstawowo dla Żony na wycieczki za miasto.

Chriss
    Użytkownik
    • 6
    • 16Postów:

Cześć. Mam na imię Krzysiek, mam 17 lat i jestem z Katowic. Posiadam skuter marki Romet, model 747 z wersją silnika 4T. Posiadam go od 4 lipca br. Zrobiłem już nim nieco ponad 100km, ale mam nadzieję że przebieg będzie rósł. Jako że są wakacje, to nie zawsze mam czas jeździć, bo tu wyjazd, tam wyjazd, ale gdy przyjdzie smutny czas, czyli wrzesień, będę nim przynajmniej pomykał do szkoły 😉 Mam wielką nadzieję że do przyszłego czerwca 2012r. uda mi się zrobić prawo jazdy kat. A i nie zmienią przepisów, że ta kategoria jest dopiero od 20 lat. Rometa wybrałem dlatego, ponieważ była 20% zniżka w salonach no i się opłacało 😉 Zdjęcia wrzucę do tematu “zdjęcia naszych skuterów”. Pozdrawiam ;D

Twister
    Użytkownik
    • 10
    • 62Postów:

Siema !
    Mam na imię Bartek i mam 16 lat posiadam od miesiąca skuter marki -Romet 727-Premium, jest to mój pierwszy skuter i kupiłem go od nowośći.
    Jestem z Łodzi, dokładnie z Teofilowa 🙂
    Szerokośći !

Szefuniko
    Użytkownik
    • 8
    • 195Postów:

Cóż, jak wszyscy to wszyscy. Mam na imię Adam, pochodzę z Łomży(woj. podlaskie) gdzie także mieszkam, mam lat 15. Posiadam Zipp Triad 3 – pierwszy skuter w życiu. Jeżdżę od niedawna. Na stronę trafiłem ponad rok temu. Szukałem informacji na temat skuterów w google i trafiłem tutaj.

Wyświetla 61 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button