Gilera Runner. Problemy… ?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Więc tak mam Gilere Runner.. a problem jest “odwieczny” na tym forum Przyśpieszenie i muł

Tak wiem regulacja.

ALE:

Muł mnie prześladuje.. od zeszlo 2 seznow wiec w 3(tym) nie chce mieć juz takich “problemow”..

Skuter leci do 40 rakieta do 60 jak traktor od 60 nabiera mocy od 80 rakieta i tak do 110

Zmieniłem centralną na 50% Rolki zmniejszyłem do 3,5g nadal to samo…
    Na sprzęgle mam średnie albo twarde.. juz nie pamietam bo miałem takie i takie..

Części to;

Cylek Stage6 Sport
    Wydech Stage6 pro
    Wario Hebo NG
    Sprzęgło RMS zwykle “sportowe”.. ( tak wiem do wymianY)
    Dzwon sprzęgła Polini Speed
    GazBox Malossi
    Zawór Membr Hebo
    Dysza 72

Przed wczoraj założyłem rolki 3g.. były aż trochę za lekkie ale w koncu nie miał muła jak rakieta… potem się nagrzał trochę mocy ucieklo znowu przy tym 40-60.. a dzisiaj ? tej mocy w ogóle nie ma.. jak by ktoś znowu wsadził cięższe rolki. Co lepsze na tych rolkach cisną do 100 dziś znowu 110..

Mam już gaźnik 17,5 zamontuje go w przyszłym tygodniu bo muszę do niego dorobić blaszke od ssania automatycznego..

Przed zmiana cylindra to samo po zmianie łudziłem się że dostanie mocy jednak to samo tylko wiekszy v-max

Ostatnio założyłem serie wydech to reakcja na manetkę gazu idealna.. muła tez nie było jednak wskazówka podchodziła tylko do 90..

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Dołączam się do pytania. Mam lasera, multivara i sprężyne białą malossi i tez do 40 spoko jedzie, pozniej spadają obroty, i po 60 znowu spoko. ‘Troche’ to uciążliwe

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Sosen więc u ciebie za bardzo nie mogą być to za lekkie rolki bo i tak już masz bardzo lekkie 😛 spróbuj zmniejszyć mieszankę .. i załóż koniecznie twardszą sprężynę centralną .. podejrzewam że masz +50% hebo .. jeśli tak to wiedz że taką zakłada się do 50ccm bo jakimś tam tuningu.. np w takim jak mój 😛 załóż koniecznie twardszą… np. Hebo +90% i sprężynki sprzęgła również hebo +90% i zobacz wtedy jak będzie chodził … Moim zdaneim jest ten muł bo akurat przy tamtej prędkości gdzie występuje “muł” powinno być masakryczne przyśpieszenie którego nie ma ponieważ pasek się ślizga 🙄

maciekkolo Kup koniecznie twardszą sprężynę ponieważ białą malossi która jest z multivarem jest do seryjnego skutera … a co prawda ty masz też wydech i załóż jakieś twardsze sprężynki sprzęgła no i lżejsze rolkiż?

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Dzisiaj zamówię pasek Polini Kevlar bo mam małossiego.. ale ma juz nakulane z 8 tysiecy.. no i może jeszcze sprzęgło.. tylko nie wiem , Polini 2G Evolution II czy Polini Speed Clutch.. Centralna mam zamontowana 50% hebo mam na stanie jeszcze 7% i 22% Metrakita.. to pierw na nich przetestuje jak będzie też dupa zimna to dokupie te 90% hebo i zobacze.. 🙂

a co do masakrycznego przyśpieszenia w tym miejscu.. chicałbym żeby tak było ;D jednak słysze jak skuter traci obroty w tym momencie wiec to raczej nie to 🙁

zapomniałem dodać że jak jest zimny nawet idzie ;D ale 500metrow i znowu muł ale teraz tak mi się wydaje że to może być od tego że sprężynki wszystkie są za miękkie bo jak się chociaż trochę nagrzeją to przecież miękną 😉 Pasek w sumie też ma się prawo już ślizgać..

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Ale jeśli nie masz 50ccm do nie kupuj kevlara.. bo nie dość że rysuje talerze to i minimalnie wpływa na osiągi.. oczywiście negatywnie … jak już to kup wzmocniony .. w zupełności wystarczy tak samo i do 70ccm sport wystarczy 🙄

A sprzęgło to oczywiście Polini 2G evoII bo jest to wyższa półka i ma regulacje twardości sprężynek jest to w ogóle chyba najlepsze sprzęgło 😉

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

No to w takim razie kupię wzmocniony tylko ;D A sprzęgło.. widzę że Ty masz takie ;d Dużo jest zabawy z tym żeby je dobrze wyregulować ? Ja operowałem tylko na RMS.ie i tam za dużo regulacji nie ma… poza sprężynkami.. no ale chyba jakoś sobie poradzę z Tym 😉

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Właśnie to sprzęgło jest bajeczne ❗ podkręcasz sobie jak tylko chcesz.. według własnych upodobań i nie tracisz kaski na nowe sprężynki Z czystą duszą ci POLECAM! to sprzęgło 😉

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button