Gaźnik 4t lekki gaz i od razu gaśnie

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 6Postów:

Witam wszystkich, mam problem z gaźnikiem do typowego chinola 4t- chciałem ożywić gaźnik 18mm, kupiłem zestaw naprawczy, wymieniłem dysze i membranę i niestety pracuje tylko na wolnych obrotach, przygazówka to albo gaśnie albo strzela i gaśnie. Jak odkręce pokrywę iglicy i zapalę to ładnie pracuje, manetką dodaje gazu i jednocześnie podniosę ręką membrane z iglicą to momentalnie wchodzi na obroty. Co może być ni tak?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 413Postów:

może brak tego czynnika co normalnie podnosi membrane

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 6Postów:

Membrana reaguje na podciśnienie- unosi się wraz z iglicą ale czego sie nie unosi? Podcisnienie chyba jest skoro silnik pracuje, ale nowy zestaw naprawczy założony i kicha. W sumie nie wiem czy kiedykolwiek pracował na tym gaźniku bo to jest taki jakby rezerwowy. Mam gaźnik jeszcze z przepustnicą 16mm i na nim chodził tylko zaczęło lać z niego paliwem do filtra a i w sumie chciałem założyć z wiekszą przepustnicą bo mam cylinder 80mm. No nie wiem czego go dusi a nie wchodzi na obroty.

ZOW
    Uczestnik
    • 0
    • 195Postów:

Tak na odległość to sobie możemy… nadiagnozować. Zależy jak to poskładałeś. 🙂 * https://www.jednoslad.pl/skuter-i-technika-gaznik/

Kiler
    Uczestnik
    • 27
    • 252Postów:

A ja się podepnę bo mam problem w stylu:Motor na stopkach koło w powietrzu i niezależnie czy dam 3/4 czy cały gaz o on ma tą samą odcinę.Sprawa zablokowanego modułu czy coś z gaźnikiem ? świeca brąz

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 6Postów:

Moduł bym wykluczył chyba że zawsze tak było i nie wiesz jaki jest założony, ja mam dwa skutery, te same cylindry, wariatory, sprzegła, moduły i gaźniki przekladałem i tak ten na kołach 10 jedzie 60 max a tamten na kołach 12 zamyka spokojnie licznik czyli licznikowe ponad 80 spokojnie. Nie wiem dlaczego już zgupiałem. A co do skręcenia gaźnika to jak można coś spitolić? Dysze membrana przedmuchany i tyle.

Kiler
    Uczestnik
    • 27
    • 252Postów:

Można bardzo wiele rzeczy łatwo spitloić chociażby lekko zgiąć iglicę,źle założyć zaworek iglicowy albo jakaś część wypadła i nie będzie chodzić jak trzeba.

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 6Postów:

Nie no ludzie jak ktoś skrzywia iglice jak skręca gaźnik to lepiej niech sie zajmie czyjmś innym, przecież ona sama wchodzi bez pomocy siły! Wracając do tematu gaźnika przełożyłem z tej 18 co nie chodziła prawie wszystko do 16 gaźnika i skuter chodzi, ładnie się zbiera i zamyka licznik czyli ponad 80(taki licznik). Tylko jeden malutki szczegół- jak zimny to po zapaleniu ma bardzo niskie obroty a powinien mieć do rozgrzania wyższe, ssanie działa. Regulacja śrubką składu mieszanki nie zmienia na wyższe obroty. Zastanawiam sie nad wymianą dyszy wolnych obrotów tylko na jaką?

Kiler
    Uczestnik
    • 27
    • 252Postów:

U mnie w serii siedzi 34

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 6Postów:

Ciężko stwierdzić u mnie co jest bo stara i nowa ze zestawu naprawczego jest bez opisu, ale dysza wolnych obrotów ma wpływ na obroty na zimnym silniku?

Kiler
    Uczestnik
    • 27
    • 252Postów:

Tak i dodatkowo ma wpływ czy będzie muł przy nagłym otwarciu przepustnicy.

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 6Postów:

Czyli jeżeli mam takie niskie obroty to dyszę założyć wiekszą czy mniejszą? I jeszcze- dysza mniejsza to ta która ma widoczne mniejsze otwory dookoła? Pytam sie bo to chinol a tu może być wszystko

Kiler
    Uczestnik
    • 27
    • 252Postów:
Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button