Gaźnik 139QMB jaki polecacie?
- This topic has 1 odpowiedź, 1 głos, and was last updated 8 years, 10 months temu by .
Wyświetla 1 wpisy z $
Wyświetla 1 wpisy z $
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Z racji, że miałem beznadziejną sytuacje na wyjeździe – wypalony zawór w głowicy -skutkowało to pasmem nieszczęść, i zmarnowanego czasu. Postanowiłem kupić do mojego setu poniżej jakiś porządny gaźnik. Wszystko w silniku już gra i elegancko silniczek działa. Problemem jest tylko gaźnik – na niższych obrotach jest OK, podczas wkręcania się na obroty jest taki moment, że dodaje się gazu, a silnik zwalnia, po zwiększeniu bardziej gazu zwiększają się obroty. Wygląda na to, że na wyższych obrotach mieszanka jest zbyt uboga. Nie chce bawić się w regulacje, i naprawę tego.
Aktualnie siedzi gaźnik „KEIHIN CVK TECHNOLOGY FROM JAPAN” Wymiary:
Średnica wewnętrzna od strony króćca ssącego – 18,5 mm
Średnica zewnętrzna od strony króćca ssącego – 28 mm
Średnica zewnętrzna od strony filtra powietrza – 40 mm
I teraz tak, chciałbym aby nowy gaźnik spełniał rozmiary średnich zewnętrznych seryjnego gaźnika – Nie uśmiecha mi się montowanie stożków, czy innych króćców ssących.
Chciałbym kupić porządny gaźnik – o większej średnicy wewnętrznej, zanieść go Panu Mietkowi, i niech mi go zamontuje wraz z regulacją.
Jaki gaźnik kupić? Koniecznie ssanie automatyczne na elektrozawór.
A i co sądzicie o: http://www.racing-planet.pl/1232-gaznik-naraku-v2-50-90cc-gy6-139qmbqma.html
I jak to wygląda – Większa średnica = Większe spalanie, lepsze osiągi?