Gasnie na polini sport 50
- This topic has 4 odpowiedzi, 1 głos, and was last updated 14 years, 11 months temu by
Anonim.
-
AutorWpisy
-
4 lipca 2008 dnia 21:27 #276713
Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
witam Założyłem nowy cylinder polini sport 50. gdy odpaliem kuter, pochodził chwilowo na wolnych obrotach i zgasł i tak ciągle. Może tak go paliem i próbowałem regulować z 30 minut, sprtawdziłem świece, iska jest itd. I reaz już jest tak jak po dłuższym kopaniu/kręceniu rozrusznikiem załapie to od razu zgaśnie, czy mu czymam stałe obroty manetką, czy dodam gazu, to jeszcze szybciej spadnie z obrotów i zgasnie. Dodam, że sporo oleju dolałem do baku z paliwem + dozownik. Po kolanku od wydechu z cylindra kapie trochę cieczy. Czego to wina, może coś ze świecą, jest nowa, iskre ma ale różnie to bywa. Dostawałby za dużo paliwa czy za mało? help bo nie wiem co zrobić – zapali i zgasnie do tego cuylindra pasują świece z dłuższym gwintem, mogę wkręcić także świece z krótszym gwintem??
4 lipca 2008 dnia 22:18 #276714Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
świece taką jak producęt zaleca bo nie będzie przepalać. Nasmarowałeś pierścienie jak zakładałeś cylinder? Jak nie to dowidzenia, zobacz w jakim stanie jest cylinder jak wszystko ok. To regulacja gaźnika. -Jak ci kapie ciecz to uszczelki pod cylindrem źle dale? albo coś. Kup nowe albo na sylikon. -Jak za dużo oleju a to tylko 50ccm to rozciecz benzyne w baku. Jak ci zalało z 2-3 razy świece to może był kaput. I rada kup świece z mniejsze ciepłota.
4 lipca 2008 dnia 22:32 #276715Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
no pobawie się świecami, wsystko posmarowałem, cylinder cały tłok olejem. Za dużo oleju na pewno jest ,a poza tym regulacja, tylko dac więcej benzyny czy mniej, skoro od razu gasnie? za dużo by dostawać? i mogę wkręcić świece z dłuższym wkrętem do głowicy a długim gwintem??
4 lipca 2008 dnia 22:53 #276716Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
Jaka tam powinna być świeca jak wkręcisz zł? to nie wiem czy czasem nie będzie elektrodę dotykać tłoka … i …. A tłok dobrą stronę włożyłeś ? Teoretycznie by nie odpali ;P Strzałkę do wydechu włożyłeś ? Pierw wkręć powietrze na maxa sprawdź i sprawdzaj co obrót o polowe. Może świeca nie przepalać takiej mieszanki i od razu ją zalewa.
4 lipca 2008 dnia 22:56 #276717Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
wkręc powietrze – czyli odkręcisz śrubkę???? tak tłok seryjnie odwrotnie zażożyli ale zmieniłem na strzałeczke do kolanka wydechowego. Jedynie zostaje siweca i właśnie nieszczesna regulacja;)
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.