Gaśnie i blokuje koło!

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #237576
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Siemka mam aeroxa z 2008.r po tuningu wszystko ładnie wyregulowane. Dziś pierwszy raz mnie zawiódł na trasie. jechałem nim około 60km/h przez 25min. Chciałem się zatrzymać skuter mi zgasł rozrusznik nie chciał kręcić.Zablokowało się tylne koło i nie mogłem go w ogóle z miejsca ruszyć. Kopniak chodził jak zwykle bardzo dobrze odczekałem 5min i zapalił. Koło się odblokowało i mogłem jechać potem znowu tak samo po zatrzymaniu się do 0km/h zgasł i to samo. Co to może być pomocy boję się że może stać się coś poważniejszego.
    Setup:
    Wydech- Yasuni R
    Wario- Malossi Multivar
    Sprzęgło- Stage 6 TC
    Dzwon- Stage 6 WC
    Gaźnik- 17,5 dellorto na automatycznym ssaniu
    GazBox- Malossi
    Filtr Stożkowy- Polini Air Box
    Pasek- Polini Race
    Rolki-6g
    Sprężyna centralna- 7%
    Sprężynki sprzęgła- Stage 6 białe
    Dysza- 6mm 80

    #237577
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    albo cylinder się zajechal albo cos z sprzeglem się stalo jak kolo się zablokowalo 🙂

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #237578
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Cylek niemożliwe bo on chodzi ładnie tak jak wcześniej i pali też dobrze tylko po 25min jeździe się pierdzieli coś.

    #237579
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    sprzeglo moze nie odbijac i jak się zatrzymujesz to kolo ktore stoi w miejscu hamuje wal korbowy ..

    #237580
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Też myślę, że to wina sprzęgła. Może sprężynka poszła, albo coś 😛

    #237581
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Ale akurat po dłuższej jeździe? Co muszę zrobić?

    #237582
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Weź zdejmij dzwon i sprzęgło i zobacz czy wszystko jest w porządku 🙂

    #237583
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Może byś tak łaskawie przeczytal regulamin??? Bo jakbyś czytam to byś wiedział ze masz temat tytułować zeby bylo wiadomo od razu mniej więcej o co chodzi

    #237584
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    A ja myślę że może pierścionki się zapiekają lub/i tłok puchnie 😕

    #237585
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Problem rozwiązany nakrętka od sprzęgła się poluzowała bo nie była dokręcona mocno i obcierała o dzwon i dlatego gasł bo sprzęgło nie mogło się swobodnie kręcić. i Rozrusznik nie mógł zakręcić tyle nerwów a taki głupi problem.

    Rozwiązane, to zamykam dla formalności 😀 Jacob555

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button