Dziwne dgrania w maladze

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Witam mam malage f12 i mialem w niej bardzo silne drgania między 35-60km/h bo w tedy łapała lekkiego muła przypuszczalem ze to będzie dzwon sprzęgła gdyż był bardzo zjechany ponieważ najprawdopodobniej poprzedniemy właścicielowi się odrecil i tarł o pokrywe. Zamówilem nowy dzwon i się poprawilo lecz drgania sa ale w mniejszym stopniu ale sa to co moze być? koła niby dobre moze opany cos nie dokrecone?? I jeszcze 1 puszczaja mi srubki na przekładni przypuszczam ze pod wpływem tych drgan czy to mozliwe? Zły dział, przenoszą do serwis. Warn.

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

W jakim stanie masz pasek napędowy? I w jakich okolicznościach to się zaczęło?

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Pasek jest w dobrym stanie a zaczęło się zaraz od kupna skutera mial takie dziwne drzenie potem nałożyłem sportowy tłumik laser-xpro i dalem dzwon sprzęgło st6 i drgania trochę ustały lecz sa pomiędzy małym mulem między 35-60 i na postoju tez tak wszytsko lekko drży to moze był cos od wału?? moze opona zla ale to wtedy by na postuju nic nie było

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Musisz sprawdzić wszystkie elementy pod deklem które się zużywają (tj. rolki wariatora, okładziny sprzęgła). Tak ap ropo to jakie masz sprzęgło? Musi równo łapać ;).

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Czy takie dragnia w nogach juz nie w kierownicy moze przenosić nie dokładne dopasowanie trybów w przekładni do otworów? poprostu sa lekkie luzy czy takie cos moze przenosić drgania iczy moze wał je przesosić jeżeli jest cos nie tak np z łożyskiem?? ps. na kierownicy trochę sa. ps.odrecalem wario i raczej wałsię dobrze kreci nic nie jajuje

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

ja tesz mialem drgania po wyminie varia i sprezyny cemtralnej wszystko zniklo

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

ROLKI!!!

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

1 prawdopodobnie rolki

2 na twoim miejscu sprawdźił bym dekiel przekładni, od strony dzwonu wystaje jeszcze troszkę wałka z przekładni, ten wystający kawałek wchodzi w łożysko w kapie, gdy go nie ma skuter wchodzi w drgania.
    jezeli dluzszy czas się jezdzi bez tego delikatnie centruje się wałek na który osadzony jest torque.

sprawdź to.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button