Duże spalanie .

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Mam prawie full sporta , gaźnik wyregulowany a skuter mi spalił cały bak (5l) w 50 km , tylko to nie było ciągła jazda tylko krótkie odcinki ale i tak to za dużo co może być spowodowane tak dużym spalaniem ? Kompresja jest w jak najlepszym porządku , gaźnik 19mm dysza 90 .. I tak ma objawy jakby miał za małą dysze , czy przyczyna takiego spalanie może być brak wolnych obr ? bo zgubiłem śrube i skuter ma cały czas minimum 4000obr … Pomżcie bo tak nie da się jeździć ze strachem że zaraz gdzieś benzyna mi się skończy . A no i jeszcze jedno żadnych przecieków baku ani gaźnik nie zaobserwowałem ….

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

kamil102 napisał:

czy przyczyna takiego spalanie może być brak wolnych obr ? bo zgubiłem śrube i skuter ma cały czas minimum 4000obr

No pewnie, że tak … choć to i tak za dużo jak na moje :/
    Robiłeś dokładne pomiary czy mówisz „na oko” ?

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Nie masz śruby wolnych i śmigaszł Silnik w ten sposób bierze lewe powietrze.

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

No bo jak jeździsz na takie krótkie odcinki tzn. odpalisz przejedziesz ten 1-2km i zgasisz i jeszcze bez wolnych to wiadome że dużo pali jeszcze przy tuningu..
    Ale ogarnij ten gaźnik bo może też przez te obroty ci tak dożo pali

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

No nie mam śruby obr ale zamiast niej jest inna wkręcona co pasuje wiec lewego nie łapie :p

No bo płacić w sklepie 17 zł plus 20 zł za przesyłke to trochę śmieszne jest a u mnie w pseudo motocyklowych ni ma :/

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Zobacz na aukcjach, gdzie przesyłka wyniesię Cię z 8zł za list.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button