Dozownik oleju.
- This topic has 5 odpowiedzi, 2 głosy, and was last updated 5 years, 2 months temu by
Czaki.
-
AutorWpisy
-
31 marca 2018 dnia 12:52 #638084
Czy moge to tak zostawic?
https://zapodaj.net/f0b2094f56606.jpg.html
Odpialem wezyki od pompy i leje mieszanke. Linke od gazu za pomoca ktorej byla sterowana pompa tez odczepilem i zabezpieczylem. Zeby nie bylo dziury zamontowalem pompe ktora pelni tylko role zaslepki tego otworu. Czy moze tak zostac? Pompa bo pewnym czasie sie zatrze na pewno ale czy to znaczy ze przestanie sie obkrecac ten tryb pod spodem czy tylko przestanie podawac olej?
31 marca 2018 dnia 13:44 #638085Zatrze i narobi problemów. Zrób tak jak ja tak jak mi Wambad radził. układ zamknięty połączone wężyki z olejem w środku pompka ma smarowanie a olej sobie lata w kółko.
31 marca 2018 dnia 14:57 #638087Ok dzieki za wpis aco myslisz o tym zeby zaslepic otwor po prostu? Bo juz wyjalem zbiornik oleju. Jakas blacha i pod spodem guma zeby syf sie nie dostawal.
31 marca 2018 dnia 18:39 #638096Mówisz o tym w gaźniku ? czy o tych w pompce ? Te od pompki masz oba połączyć i nalać do nich oleju a ten wlot na olej przy gaźniku zaślepić. Ja na tym zostawiłem kawałek przewodu zagiąłem i zacisnąłem spinka 🙂
31 marca 2018 dnia 21:00 #638098Jezeli tak jak napisales moge sobie narobic klopotu zostawiajac tak jak na zdj to musze albo zapetlic albo zaslepic otwor w silniku tam gdzie wchodzi pompa i tutaj sugerowalem czy moge zrobic tak ze wytne blache i pod spodem guma i silokon i tak zrobie zeby sie syf nie dostawal i wyrzuce pompe. Linka gazu lezy swobodnie tylko nie odbija z powrotem no ale to nie powinno przeszkadzac. Czy moj pomysl jest dobry?
31 marca 2018 dnia 21:50 #638099Jeśli ta pompka którą tam wsadziłeś w momencie pracy silnika nie działa to może zostać jeśli działa to możesz zrobić jak mówisz ale silikon wcześniej czy później odpadnie od ciepła. Ostatecznie wyciągnij ją i utnij gwint pompki. https://zapodaj.net/images/c25f95d9381a3.jpg
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.