Derbi Senda nowy cylinder tłok wychodzi za wysoko
Dodaj nowy temat na forum! › Forum › Motorowery › Derbi Senda nowy cylinder tłok wychodzi za wysoko
Tagi: cylinder, power force, tłok
Ten temat zawiera 6 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez macos 3 miesiące, 3 tygodnie temu.
- AutorWpisy
- 18 kwietnia 2018 o 20:18 #639011
Witam,
założyłem nowy cylinder żeliwny Power Force 70 do Derbi Senda X-Treme i okazało się, że tłok wychodzi zbyt wysoko i po przykręceniu części po głowicą nie suwa się, gdyż wystaje ponad cylinder około 1mm. Czy to oznacza, że tłok jest źle dobrany do cylindra (było razem w zestawie) ?Pozdrawiam.
Arek18 kwietnia 2018 o 20:22 #639013Tutaj to może być wszystko . Za długi korbowód,tłok za duży skok wału itp. Spróbuj dać grubszą uszczelkę pod głowicę . Zobaczymy co z tego wyjdzie 😉
Gerard FurmanekCzytajREKLAMAKup motocykl Triumph i zyskaj do 25%
Wyprzedaż Triumph w ramach akcji Używany Gwarantowany. Skontaktuj się z autoryzowanym dealerem i kup sprawdzony motocykl z niewielkim przebiegiem bez ryzyka. Skorzystaj także ze specjalnych rabatów w ramach wyprzedaży nowych motocykli z rocznika 2019.18 kwietnia 2018 o 20:30 #639014Skoro wcześniej miałem aluminiowy Airsal i był też na nim żeliwny Carenzi i wszystkie pasowały to wygląda na to, że z tym jest coś nie tak odnośnie wymiarów. Uszczelka może byłaby rozwiązaniem, ale jak tłok uderzy mi w głowicę to będzie po cylindrze.
Arek18 kwietnia 2018 o 21:55 #639024No to szukaj wady w zestawie. Jeśli założysz grubszą uszczelkę to pokręć wałem na pusto , w sensie nie zapalaj moto . Jeśli nie uderzy w tym momencie to i pózniej nie powinien 😉 Ale najlepiej odeślij zestaw i złóż reklamację 😉
Gerard Furmanek18 kwietnia 2018 o 22:09 #639026spokojnie przy kręceniu reką nie uderzy a podczas pracy silnika uderzy. tam powstają siły których ręką nie wywołasz.
Wkłada się miękki drucik przez gniazdo świecy, tłok go spłaszcza i patrzy ile jest przestrzeni od głowicąziuuummmm…. (nie bije piany na PW)19 kwietnia 2018 o 07:32 #63904317 sierpnia 2019 o 17:36 #669866Ja miałem dokładnie to samo z cylindrem power force w silniku DB5B0. Tłok wychodził nawet kilka mm. Oddałem zestaw jako nie pasujący.
- AutorWpisy
Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie