Czyszczenie świec romet 727

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    bushqoon
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

Witam,
    chce kupic sobie rometa 727 retro, bo mam dosc duza okazje do nabycia tego skutera, ale wlasciciel mowi ze nie mozna go teraz odpalic bo stoi od wrzesnia w garazu i trzeba przeczyscic swiece. Moje wiec pytanie – czy jest to na tyle proste by zrobic to na miejscu przed ewentualnym zakupem? Czy ewentualnie lepiej kupic nowe swiece? jezeli tak to za ile mozna je kupic – bo jezeli jest to tanie po prostu bym takie kupil z swiecami podjechal. Bede wdzieczny za pomoc 🙂

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

chyba coś kichę wstawia, nie jeździłby z powodu świecy, którą się czyści 5 minut… 🙄

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Swiecę Denso kupisz za 12zł, NGK trochę drożej..

bushqoon
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

ten skuter to wygrana w konkursie i po prostu tej osobie nie jest potrzebny. Stoi w garazu i chce sie go pozbyc. Skoro takie czyszczenie to 5 minut to moze mi ktos to w łopatologiczny sposob wytlumaczyc jak to zrobic lub/i powiedziec dokladnie jaki model swiecy trzeba kupic do takiego skutera?

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

wykręcasz świecę, bierzesz gwoździa i wyskrobujesz nagar (czarna twarda substancja), wkręcasz i jedziesz 😀

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

W sklepie będą wiedzieć jaka świeca, masz powiedzieć jaki skuter z jakim silnikiem 2t, czy 4T i dobiorą świecę. Jak czyścić? najlepiej wykałaczką, nigdy nie czyść metalem, natomiast można użyć szczotki z mosiężnym drutem.

bushqoon
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

a czy ten skuter to wybor dosc dobry? Bedzie to moj pierwszy skuter, ale ma byc on moim zbawieniem w dojazdach do pracy (co dziennie 40km), czy wytrzyma takie naterzenie?

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Każdy zadbany skuter będzie dobry 😉

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

Pietro napisał:

nigdy nie czyść metalem

czemu nie ??

bushqoon
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

a na pierwszy serwis kiedy powinno sie jechac? ten skuter ma przejechane ~100km 🙂

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

madi..no jak to czemu? kto jak kto, ale żebyś Ty nie wiedział..stary wyga 😉

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

Po 300km

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

Pietro wiem że można izolator uszkodzić, ale jak się to umiejętnie robi to nic tam się nie zepsuje… Choć może miałem szczęście 😀

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

madi, dokładnie, wystarczy mikro pęknięcie izolatora i świeca na złom.. 😉

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

Niestety te mikropęknięcia szybko przeradzają się w duże pęknięcia, a jak kawałek tej ceramiki się ukruszy to może trochę szkód w silniku narobić 🙂

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button