czy to rozrusznik ???

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Grupy Dyskusyjne Skutery, Motorowery i Motocykle Router czy to rozrusznik ???

Ten temat zawiera 2 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe 998pawel 998pawel 6 lata, 11 miesiące temu.

Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #73251
    Zdjęcie profilowe 998pawel
    998pawel
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Witam
    Mam taki problem… przy próbie odpalenia bassy elektrycznie słychać pracę rozrusznika, lecz nie słychać zatrybienia bendixu … jeszcze zauważyłem że przewody dochodzące do rozrusznika mocno się grzeją (przy odpalaniu elektrycznym). Czy to może być wina rozrusznika??? i ile prawidłowo działający rozrusznik potrzebuje prądu podczas rozruchu ???
    wydaje mi się że może tulejki w rozruszniku się wytarły..

    #73280
    Zdjęcie profilowe agentmb
    agentmb
    Użytkownik
    • Postów: 295

    Jeśli przewody się grzeją, to albo są słabo przykręcone albo gdzieś jest przebicie.

    Obejrzyj bendix czy dobrze pracuje, sprawdź również rozrusznik czy działa poprawnie bez obciążenia.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    SŁONECZNA OFERTA SUZUKI

    AdvertisementStreet czy Adventure? Teraz w tej samej cenie!
    #73287
    Zdjęcie profilowe 998pawel
    998pawel
    Użytkownik
    • Postów: 2

    agentmb napisał:

    Jeśli przewody się grzeją, to albo są słabo przykręcone ….

    Przewody są dobrze dokręcone a rozrusznik po wyciągnięciu na wierzch i sprawdzeniu bezpośrednio pod akumulatorem kręci lecz wydaje mi się że daje za duże obciążenie prądowe.

Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie