Co to za blokada

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    daruddg
    Użytkownik
    • 8
    • 38Postów:

Witam. Mam pytanko, moze ktos wie.
    Pod obciążeniem wkręca sie na max 7200 obr/min
    Przy podniesionym tylnim kole max 8200 obr/min

Przy 7000 potrafi jechac 40km/h jak i 65km/h z górki.

Nick3y
    Użytkownik
    • 14
    • 278Postów:

A ile byś chciał żeby się wkręcał ? 10tyś? 11? Pewnie blokada to czujnik na dwonie sprzęgła, to co ja mam.

daruddg
    Użytkownik
    • 8
    • 38Postów:

Obrotomierz ma tak do 12k to tak 12k powinien na podniesionym kole, bo bez obciążenia jest. Jakby nie bylo blokady to powinien bez problemowo :). Własnie mam cos kolo sprzęgla na pokrywie, bo innych blokad nie stwierdzilem. wrzuce zdjęcia do mojego profilu, kto zainteresowany to moze looknąć w galerii.I jak to obejść :).

Dołącze jeszcze zdjecie gaznika po zdjęciu pokrywki, jest tam jakas spreżynka w gazniku i na dekielku jest ze srubką.

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

i co z tego, że 12 k rpm na obrotomierzu jest ? Jak by tyle obrotów miał to po chwili by tłok przez głowicę wyleciał, to nie są silniki aż tak wysoko obrotowe

daruddg
    Użytkownik
    • 8
    • 38Postów:

Spoko, tylko sie pytam czy to jakas blokada czy kazdy skuter zatrzymuje sie na 8k obrotów, bo czytalem troche i wywnioskowalem ze powinien spokojnie ponad 8k osiągać, bo tak kaza sprawdzac czy jest blokada, czy powyzej 8k przerywa, a u mnie po prostu nie ciagnie wiecej:(. Jak ktos moze rozszyfrowac ze zdjec czy mam jakas blokade to bardzo prosze :).

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

To jest Twoja blokada. Dla pewności sprawdź czy kabelek który z niej wychodzi idzie do modułu CDI – jeśli tak to go rozłącz ale zrób to w takim miejscu aby w razie czego dało się go złączyć ponownie. Czujnik ten liczy obroty dzwonu sprzęgła ( na dzwonie jest mała wypukłość i jest to magnes ) i wysyła impulsy do modułu CDI który z kolegi blokuje resztę.

PS. Jaki masz przebieg że już chcesz rozblokować silnik ? Bo z tego co widzę to sądzę że przebieg jest malutki.

daruddg
    Użytkownik
    • 8
    • 38Postów:

Dzieki za merytoryczną odpowiedź :). Nie chce narazie odblokowac silnika bo nie potrzebuje, jeżdze w granicach 40-50 km/h. Po prostu chce wiedziec jakie blokady mam. A w sumie to chce go calkowicie odblokowac, a potem zalozyc mu moduł na 45km/h zalaczany i rozlaczany z ukrytego guzika, bo u mnie mandaty drogie za odblokowanie, a w wiekszosci nie potrzebuje wiecej jechac jak 50km/h. a na wyjatkowe okazje miec wiecej mocy do odblokowania :).
    Przebieg: 200km.

Ja myslalem ze to jest odpalanie z pilota :).Bo cos tam sie w tym miejscu przełącza jak chce jechac i zalaczam tryb jazdy.
    Pozdro dla wszystkich.
    Dzisiaj żałoba po kompromitacji naszej reprezentacji :(.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button