Co to za blokada
- This topic has 6 odpowiedzi, 4 głosy, and was last updated 11 years, 3 months temu by
daruddg.
- AutorWpisy
- 8 czerwca 2012 dnia 08:55 #63251
Witam. Mam pytanko, moze ktos wie.
Pod obciążeniem wkręca sie na max 7200 obr/min
Przy podniesionym tylnim kole max 8200 obr/minPrzy 7000 potrafi jechac 40km/h jak i 65km/h z górki.
8 czerwca 2012 dnia 10:47 #63272A ile byś chciał żeby się wkręcał ? 10tyś? 11? Pewnie blokada to czujnik na dwonie sprzęgła, to co ja mam.
8 czerwca 2012 dnia 11:21 #63275Obrotomierz ma tak do 12k to tak 12k powinien na podniesionym kole, bo bez obciążenia jest. Jakby nie bylo blokady to powinien bez problemowo :). Własnie mam cos kolo sprzęgla na pokrywie, bo innych blokad nie stwierdzilem. wrzuce zdjęcia do mojego profilu, kto zainteresowany to moze looknąć w galerii.I jak to obejść :).
Dołącze jeszcze zdjecie gaznika po zdjęciu pokrywki, jest tam jakas spreżynka w gazniku i na dekielku jest ze srubką.
8 czerwca 2012 dnia 12:38 #63281i co z tego, że 12 k rpm na obrotomierzu jest ? Jak by tyle obrotów miał to po chwili by tłok przez głowicę wyleciał, to nie są silniki aż tak wysoko obrotowe
8 czerwca 2012 dnia 22:12 #63368Spoko, tylko sie pytam czy to jakas blokada czy kazdy skuter zatrzymuje sie na 8k obrotów, bo czytalem troche i wywnioskowalem ze powinien spokojnie ponad 8k osiągać, bo tak kaza sprawdzac czy jest blokada, czy powyzej 8k przerywa, a u mnie po prostu nie ciagnie wiecej:(. Jak ktos moze rozszyfrowac ze zdjec czy mam jakas blokade to bardzo prosze :).
8 czerwca 2012 dnia 23:46 #63385To jest Twoja blokada. Dla pewności sprawdź czy kabelek który z niej wychodzi idzie do modułu CDI – jeśli tak to go rozłącz ale zrób to w takim miejscu aby w razie czego dało się go złączyć ponownie. Czujnik ten liczy obroty dzwonu sprzęgła ( na dzwonie jest mała wypukłość i jest to magnes ) i wysyła impulsy do modułu CDI który z kolegi blokuje resztę.
PS. Jaki masz przebieg że już chcesz rozblokować silnik ? Bo z tego co widzę to sądzę że przebieg jest malutki.
9 czerwca 2012 dnia 10:32 #63424Dzieki za merytoryczną odpowiedź :). Nie chce narazie odblokowac silnika bo nie potrzebuje, jeżdze w granicach 40-50 km/h. Po prostu chce wiedziec jakie blokady mam. A w sumie to chce go calkowicie odblokowac, a potem zalozyc mu moduł na 45km/h zalaczany i rozlaczany z ukrytego guzika, bo u mnie mandaty drogie za odblokowanie, a w wiekszosci nie potrzebuje wiecej jechac jak 50km/h. a na wyjatkowe okazje miec wiecej mocy do odblokowania :).
Przebieg: 200km.Ja myslalem ze to jest odpalanie z pilota :).Bo cos tam sie w tym miejscu przełącza jak chce jechac i zalaczam tryb jazdy.
Pozdro dla wszystkich.
Dzisiaj żałoba po kompromitacji naszej reprezentacji :(. - AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.