Ciężko pali. Zepsute elektryczne ssanie?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #207243 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    Siema.
    Mam taki problem ze jak mój skuter postoi z dzień-dwa to ciężko go odpalić. Tzn jak jest zimny to muszę kilkanaście razy kopnąć i kręcić rozrusznikiem aż aku padnie to czasami ledwo co odpali, a jak nie to muszę rozbierać plastiki by się dostać do wężyka od podciśnienia i zassać ustami i dopiero wtedy widać że bena leci do gaźnika po czym wystarczy pare razy kopnąć i odpala…
    Podejrzewam że to elektryczne ssanie nie działa bo jak go odpale to ma niskie obroty i czasami jak dodam gazu to tak jak by benzyny nie dostawał..

    I tu moje pytanie, można jakoś naprawić to ssanie? co z tym zrobić? Pytam od razu bo nawet nie miałem czasu by go rozebrać i popatrzeć na gaźnik..

    #207244 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    też miałem zepsute ssanie i zawsze musiałem podlewać pod świece ale akurat miałem kabelek wyrwany więc rozebrałem tą obudowę ze ssania, chyba przylutowałem kabelek i działa.

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #207245 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    Może jeszcze ktoś jeszcze się wypowieś Patrzyłem tak mniej więcej to kable są dobre…

    #207246 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    no ale to może ogólnie siadło, wyciąg go i potem sprawdzisz czy działa w tedy jak ma działać, powinno być widać że się tam wyciąga lub chowa nie wiem teraz

    #207247 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    Jak ssanie jest WŁ¡CZONE to WYSTAJE, a jak jest WYŁ¡CZONE to się CHOWA. 🙂

    #207248 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    No tak, coś mi się zdaje że chyba jest zepsute bo jak bezpośrednio pod aku podpinam to nic się nie dzieje a powinno się schować lub wgl się ruszyć a tu dupa.

    Tylko powiedzcie to jest na jakimś czujniku temperatury? kiedy to ma być włączone a kiedy wyłączone?

    #207249 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    masz tam gaźnik 12? kup dellorto 17,5mm z ręcznym i tyle.

    #207250 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    zafundujeszł ;D

    #207251 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    ktoś tu kiedyś chyba przerabiał automata na ręczne

    #207252 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    ale powie ktoś jak to ma działać? kiedy ma się włączać wyłączać? ma to jakiś czujnik?
    No i jak tak na sucho patrzyłem to ma tylko jeden zakres ruchu do góry na takiej sprężynce czyli się podnosi…

    #207253 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    Rudy przecież wyżej napisał,
    a działa to chyba na zasadzie elektromagnesu

    #207254 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 504
    • Postów: 85 314
    • Postów: 89 818

    Robert jakby co mam sprawne ssanie Dellorto elektryczne 🙂

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Ciężko pali. Zepsute elektryczne ssanie?
Twoje informacje:




Back to top button