Ciepły Router Bassa nie odpala

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #40821 Reply
    Bassa_50
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 10
    • Postów: 15

    Witam!

    Mój problem jest taki:

    Od przedwczoraj mój skuter zaczął „świrować” tzn. gdy przejechałem nie wiem z 600m to zgasł. Za nic nie dało się go odpalić… Po jakiejś 1 godzinie jeździł jak złoto, więc stwierdziłem, że to jednorazowy wybryk… Ale teraz zmieniłem zdanie… Gdy znowu przejechałem z kilometr zgasiłem go i znowu nie chciał odpalić… Poczytałem trochę na forum i sprawdziłem filtr powietrza… Na pierwszy rzut oka nic nie było nadzwyczajnego ale gry go wyjołem okazało się, że dół był mokry od oleju silnikowego… Nie wiem co robić… Chyba zostanie mi oddanie go do serwisu… Jak jest zimny odpala z kopa za pierwszym max drugim razem. Ze startera to samo kręci z sekundę i odpala od razu a jak jest ciepły szkoda gadać…
    Podejrzewam zalanie a co ty o tym myślicie???

    #40827 Reply
    dychul
    Uczestnik
    • 8
    • Postów: 963
    • Postów: 971

    Zacznij od sprawdzenia swiecy, albo wymien ja na druga. Do serwisu w ostatecznosci. Filtr powietrza ma byc nasaczony olejem.

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #40841 Reply
    Mafia
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 25
    • Postów: 26

    Zrób tak:
    1. Przeczyść świece.
    2. Odkręć gaznik i przeczyść dyszę oraz cały gażnik.

    #40852 Reply
    Bassa_50
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 10
    • Postów: 15

    Aha, jak zrobię to dam znać, czy się udało…

    #41095 Reply
    Bassa_50
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 10
    • Postów: 15

    Tak, dziękuję za pomoc… Zrobiłem to co kazaliście + wymieniłem oleje+ filtr powietrza i jeszcze trzeba było wyregulować zawory…

    Temat do zamknięcia….

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Ciepły Router Bassa nie odpala
Twoje informacje:




Back to top button