Barton 21 – Chwilowy spadek mocy po przejechaniu 1-2 km

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Bartłomiej Żaglewski
    Użytkownik
    • 3
    • 12Postów:

Witam. Dziś wybrałem się z kolegą nad jezioro w jedną stronę ok. 15km. Gdy wracaliśmy jakieś 5 km od domu skuter nagle osłabł, nie reagował na gaz. Po chwili wszystko było normalnie. Pojechaliśmy dalej i po 1-2km znów to samo, tylko sam zgasł. Nie chciał odpalić. Poczekaliśmy chwile i odpalił. I to zdarzyło się jeszcze dwa razy. Wcześniej miał też problem z gaźnikiem, bo przy regulacji koło nie kręciło się a podczas postoju po jeździe zaczynał sam ruszać. Czy to może być puchnący tłok ? Proszę o odpowiedzi

Im_Jurek
    Użytkownik
    • 4
    • 484Postów:

A zobacz olej , niestety jak dla mnie jest przytarty cylek , bo lałeś zły olej …………. Oczywiście to czysta hipoteza, ale raczej się sprawdzi

Zacznijmy od oleju

Bartłomiej Żaglewski
    Użytkownik
    • 3
    • 12Postów:

Olej to Castrol Power Racing 4t, więc zły nie jest. Wczoraj był dolewany i olej jak był tak jest.

Bartłomiej Żaglewski
    Użytkownik
    • 3
    • 12Postów:

Mała pomyłka olej to Castrol Power 1 Racing 4t, ale z tego co wiem to jeżeli cyl zatarty to miałby normalną moc przez ten kilometr? Wątpie.

imburek
    Użytkownik
    • 11
    • 88Postów:

Moze go przegrzales,jesli masz chlodzony ciecza to napewno nie
    Jesli masz w nim maly przebiek to rob po 10km postoje po 3 min ,aby mial temperature robacza nie wiecej

Im_Jurek
    Użytkownik
    • 4
    • 484Postów:

Raczej przegrzany , sam używam ten olej , ale jak jechałeś, b to sa oznaki pulchnięcia tłoka . chyba że masz sprzęgło zajechane, ale to nie ma większego wpływu na moc …..

Bartłomiej Żaglewski
    Użytkownik
    • 3
    • 12Postów:

Przegrzać to wątpie. Przebiek 2800 km, nie był tyrany tą trasą. Czyli do wymiany tłok, cylinder itp ? Chłodzony powietrzem.

imburek
    Użytkownik
    • 11
    • 88Postów:

Moze za malo powietrza dostaje

Im_Jurek
    Użytkownik
    • 4
    • 484Postów:

zagrzewa się , a to jest oznaka że ma za dużo powietrza – wtedy jest wyższa temperatura spalania, ale niekiedy te cylindry zacierają się dość szybko .

Gdy zatarł się silnik mojemu bratu w Basicu to objawy były identyczne, a to od jazdy na pełnej manetce w upalne dni, poza tym nie tylko chinole padają wtedy u mechanika wylądowały 3 markowe skutery z zatartymi cylkami ,a ja byłem u niego tylko po to , a by stwierdził, że jest zatarty

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button