Chiński Skuter nie chodzi
- This topic has 7 odpowiedzi, 6 głosów, and was last updated 10 years, 10 months temu by
szyszu3.
-
AutorWpisy
-
9 maja 2012 dnia 15:36 #58847
Witam. Skuter nie chodził dławił sie przerywał na straym gazniku. Kupiłem nowy gaznik i skuter juz całkowicie nie chce chodzic jedzie z predkoscia max.25km/h co moze z nim byc nie tak?
9 maja 2012 dnia 15:40 #58848najpierw piszesz, że nie działa a potem że jedzie 25 km/h. Więc działa, ale nie tak jak powinien. Przerywanie to często wina zapłonu a nie gaźnika
9 maja 2012 dnia 16:13 #58852to znaczy słabo chodzi, przerywa i jedzie na pełnym gazie 25km/h. Jak wina zapłonu to znaczy czego dokladnie?
9 maja 2012 dnia 16:28 #58853Że jest źle ustawiony i w nieodpowiednim momencie daje iskrę.
Konieczna byłaby regulacja albo przynajmniej sprawdzenie czy jest ok.EDIT: Okazuje się, ze w skuterze jest moduł odpowiedzialny za ten proces i ewentualnie on może być uszkodzony.
Ja poleciałem wspomnieniami ze 126p 🙂9 maja 2012 dnia 17:06 #58855może łapie lewe powietrze, albo rura od filtra co idzi do gaźnika Ci się odłączyła.
9 maja 2012 dnia 17:19 #58859mxx_rs napisał:
Że jest źle ustawiony i w nieodpowiednim momencie daje iskrę.
Konieczna byłaby regulacja albo przynajmniej sprawdzenie czy jest ok.
EDIT: Okazuje się, ze w skuterze jest moduł odpowiedzialny za ten proces i ewentualnie on może być uszkodzony.
Ja poleciałem wspomnieniami ze 126p 🙂No niestety w skuterze nie ma możliwości ustawienia wyprzedzenia zapłonu jak to było w 126p bo tutaj za wszystko jest odpowiedzialny moduł CDI ;)Z jednej strony to lepiej a z drugiej gorzej bo moduł to dodatkowa część która może się popsuć a ja nie lubie nadmiaru elektroniki w samochodach/ skuterach. Znajomemu w Seacie padło elektroniczne ustawianie fotela i lusterek a winowajcą okazała się kostka o wymiarach 1x2cm która kosztuje około 500zł. Dlatego nie jestem przekonany do nowych samochodów i wole te w których jest jak najmniej elektroniki. W starych samochodach jak się coś zepsuło to dało się na trasie naprawić a w tych nowych trochę wilgoci i auto ląduje na lawecie i u mechanika bo padnie jakiś sterownik.
9 maja 2012 dnia 18:02 #58872Anonim
Nieaktywny- 4
- 927Postów:
Ja bym na początek proponował sprawdzić ustawienie rozrządu, zanim zwalimy wszystko na CDI
9 maja 2012 dnia 18:58 #58898A może zmieniałeś moduł i włożyłeś do 2t moduł od 4t ?xdd
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.