Brak reakcji na stacyjkę

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #636326 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    Witam.Mam problem z Zippem Neken otóż po dłuższym postoju stwierdziłem że go naprawię więc tak zrobiłem, wymieniłem cewkomoduł i iskra powróciła lecz iskra jest cały czas nawet gdy wyjmę kluczyk,co mogło się stać?

    #636327 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 490Postów:

    brak masy gaszącej ze stacyjki na moduł. tak dla przykładu

    #636330 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    Gdzie mogę ją znaleźć i ją podłączyć?Jedyna masa jaka idzie na silnik to od akumulatora.

    #636331 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 490Postów:

    w typowej instalacji w wiązce stacyjki są dwie masy. jedna „wchodzi” na stacyjkę i jak wyjmiesz kluczyk jest puszczana dalej na na moduł. Wtedy moduł wie że ma przestać.
    wiec jeżeli wymieniałeś moduł to może nie podłączyłeś tej masy ze stacyjki

    #636345 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    A gdzie dokładniej ta masa ze stacyjki się znajduję?

    #636356 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 490Postów:

    w stacyjce… gościu, skup się trochę.

    #636363 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    To nie rozumiem,co mam sprawdzić dokładniej?

    #636369 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 490Postów:

    musisz w internecie dokładnie sprawdzić gdzie koło ciebie jest jakiś elektryk/elektromechanik.

    #636394 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    To wytłumacz dokładniej co mam sprawdzić,a nie polecasz oddać do naprawy,pytam się bo pierwszy raz spotykam się z takim czymś

    #636395 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 490Postów:

    powtarzam z tekstu zwroty kluczowe:
    ” w wiązce stacyjki”
    ” ze stacyjki na moduł”
    ” może nie podłączyłeś tej masy ze stacyjki”

    #636437 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    Sprawdzałem na krótko od kostki stacyjki do modułu i wyszło tak że podłączyłem do modułu na pin od gaszenia (czyli środkowy) i wogóle nie zgasł,lecz jak podłączyłem do pinu cewki zasilającej CDI w module i do kostki stacyjki to w 3 pinach stacyjki zgasł.

    #636448 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 490Postów:

    ta, bo zrobiłeś zwarcie – to gasł.
    stacyjka robi jednocześnie dwie rzeczy – odcina plus i podaje mase gasząca ma moduł. Ty na krótko robiłes tylko połowę tego.

    #636467 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    Sprawdzałem elektrykę to wszystko jest podłączone,jak wyjmę kluczyk to całe zegary gasną,inne sugestie?

    #636479 Reply
    Stage
    Uczestnik
    • 1
    • 8Postów:

    Czyli stacyjka dobra tak?

    #636488 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 490Postów:

    niekoniecznie. po to się to sprawdza. z twoich pytań poprzednich wnoszę że nie ogarniasz na tyle że twoje „sprawdzenie” to bardziej rzut okiem. Wiec mało to wnosi do tematu.

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Brak reakcji na stacyjkę
Twoje informacje:




Back to top button