Brak prądu w motocyklu

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Szymek Fortuna
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Jestem nowy tutaj wiec witam wszystkich
    Przychodzę tutaj z problemem w junak 901 sport. Ostatnio wyjołem akumulator do ładowania motor dało się normalnie odpalić z kopniecia. Dałem się przejechać koledze a on zatrzymał soe zarzucił luz i przygazował raz, drugi a za 3 razem zgasl i już nie odpalił nawet gdy podłączyłem aku to nic 0 reakcji nawet jak przelrece kluczyk to nie ma prądu a jak się przekręcić to pali bezpiecznik. Proszę o pomoc

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 406Postów:

brawo za pomysł jazdy bez akumulatora. zapewne spaliliście regulator napięcia

Szymek Fortuna
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Kupiłem nowy zamontowalem i nic z tego

Szymek Fortuna
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Ale jak włączę na stacyjce alarm to się odpala i nie wiem czy to może mieć coś wspulnego

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 406Postów:

wiec spaliliście więcej niż tylko regulator napięcia

Szymek Fortuna
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Więcej czyli?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 406Postów:

więcej czyli więcej. nadmiarem mocy której nie odbierał akumulator mogliście usmażyć dowolny odbiornik prądu w motocyklu i dowolne przewody. trzeba miernikiem poszukac zwarcia a potem podmieniać urządzenia. albo podmieniac jak leci licząc na farta

Szymek Fortuna
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Dobra będę próbował dzięki za pomoc

Szymek Fortuna
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Znalazł się nowy problem okazało się że nowy regulator był też nie sprawny bo to go wymieniłem i pali moduł zapłonowy co to może być

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 406Postów:

to może być wizyta u elektryka. to bedzie skuteczniejsze niz zgadywanki przez internet.
    Masz gdzies zwarcie ale zwarcie trzeba umieć znaleźć. A żeby znaleźć trzeba wiedzieć jak szukac i rozumieć jak to działa.
    Wiec szybciej bedzie dać komus zarobić kilka zł i miec problem z głowy

Szymek Fortuna
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Już załatwione dałem nowy regulator i stary moduł jest iskra i wszystko gra tylko muszę kranik kupić i tyle dzięki wielkie za pomoc

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button