brak prądu , 0 reakcji pomocy !!

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    lewandowski155
    Użytkownik
    • 8
    • 34Postów:

Witam co może być przyczyną całkowitego brak prądu w zipp pro 50 ?? Akumulator jest dobry. Z początku było tak , że czasami miał prąd czasami nie , a teraz wgle nie ma nigdzie.. ;/

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

powodem braku prądu jest przerwa w obwodzie (w tym i bezpieczniki).
    skoro to dotyczy całości to któryś z głownych przewodów typu plus od aku, minus od aku

lewandowski155
    Użytkownik
    • 8
    • 34Postów:

przy akumulatorze sprawdziłem kable i są dobre nie ma przerwy , a bezpiecznik założyłem nowy i nadal nie ma prądu ;/

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

no to sprawdzasz dalej – ale to że patrzysz na nie tylko musisz mieć miernik albo jakąś żarówkę
    przy akumulatorze, przed bezpiecznikiem, za bezpiecznikiem, przed stacyjką, za stacyjką… i patrzysz gdzie zniknie kiedy powinien być

lewandowski155
    Użytkownik
    • 8
    • 34Postów:

Właśnie mi się spalił ten nowy bezpiecznik może to coś z tym ?

Rysio_Misio
    Uczestnik
    • 0
    • 492Postów:

… Google.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

skoro ci sie spalił bezpiecznik to nie masz zamknietego obwodu i nie masz prądu
    a skoro ci się pali bezpiecznik to znaczy że masz gdzieś zwarcie i wtedy też nie masz prądu

lewandowski155
    Użytkownik
    • 8
    • 34Postów:

Mam jakies zwarcie przy kablu od stacyjki , że jak podłącze czerwony kabel do stacyjki ( plus ) to on się doslownie w 2-3 sekundy robi się taki gorący , że dym z niego leci ( ten kabel leci od stacyjki do akumulatora ) Nie mam pojęcia o co chodzi ;/

Rysio_Misio
    Uczestnik
    • 0
    • 492Postów:

No tak. 😉
    ^
    Wombat tobie pomoże, bo zna jeszcze słowo… litość.
    Ku tym, co sobie jeszcze… googlarza nie ogarniają. Jako tako. ;P

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

lewandowski1… napisał:

Mam jakies zwarcie przy kablu od stacyjki , że jak podłącze czerwony kabel do stacyjki ( plus ) to on się doslownie w 2-3 sekundy robi się taki gorący , że dym z niego leci ( ten kabel leci od stacyjki do akumulatora ) Nie mam pojęcia o co chodzi ;/

o zwarcie, być może w stacyjce a może poza stacyjką. To juz Pan Miernik ci powie.

JeBeKtv
    Uczestnik
    • 17
    • 117Postów:

Lewandowski miałem to samo co Ty, u mnie winowajcą była stacyjka, polecam jej wymianę.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button