Brak mocy Zipp Vapor

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    kamil2000
    Uczestnik
    • 8
    • 20Postów:

Cześć mam problem z Zippem Vaporem ponieważ gdy go odpalę i dodam gazu to obroty spadają i skuter się wyłącza.Potem musi chwile postać żeby odpalił bo gdy go kopie z kopniaka (tylko tak odpala) łapie ale nie chce odpalić.Wydaje mi się że może słabo ciągnie paliwo do gaźnika i dlatego jak wypali to co w nim jest to gaśnie ale nie jestem pewien.Czekam na odpowiedz w tej sprawie co może być tego przyczyną.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 174Postów:

możesz też go zalewać. sprawdź po takiej operacji świece – w jakim jest tanie (cucha, mokra, okopcona, zaolejona.. itd).

kamil2000
    Uczestnik
    • 8
    • 20Postów:

Sprawdzałem świece i jest sucha.A gdy teraz próbowałem go odpalić to nawet nie łapał.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 174Postów:

no to może nie dostaje paliwa. Musisz sprawdzić wszystko od dziurki napowietrzającej zbiornik, przez rurki, kranik podciśnieniowy, jego podciśnienia aż do gaźnika (zawór iglicowy, pływak, dysza) aż do szczelności dolotu

kamil2000
    Uczestnik
    • 8
    • 20Postów:

Poczytałem w necie,że winą mogą być ciasne zawory.Poluźniłem i odpala od pierwszego kopa ale jedzie max 30 na godzinę co może być przyczyną tak wolnej jazdy ?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 174Postów:

poluzniłes na oko czy regulowałes szczelinomierzem?

kamil2000
    Uczestnik
    • 8
    • 20Postów:

Poluźniłem śrubę a teraz gdy odkręciłem pokrywę zaworów tej śruby już nie było jednej i drugiej.Wykręciłem zawory i jedną śrubę wyjąłem na magnez a druga została po skręceniu nie daje znaku życia.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button