BRAK KOMPRESJI W GILERA RUNNER 125 2T.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Grzegorz Grudziński
    Uczestnik
    • 1
    • 4Postów:

WITAM MORZE MI KTOŚ POMORZE CO MOGŁO SIĘ STAĆ W SKUTERZE GILERA RUNNER 125 2T. PRZY SZYBKOŚCI 80 NA GODZINE ZGASŁ I KOPNIAK ZROBIŁ SIĘ MIĘKKI I ROZRUSZNIK KRĘCI TAK JAK BY NA PUSTO. ODKRĘCIŁEM ŚWIECE BO MYŚLAŁEM ŻE USZCZELKA POSZŁA POD GŁOWICĄ ALE JEST SUCHO W CYLINDRZE. JAK KOPNIAKIEM KRĘCE TO TŁOK PRACUJE GURA DÓŁ.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

ale jakie jest pytanie?

Grzegorz Grudziński
    Uczestnik
    • 1
    • 4Postów:

PYTANIE MOJE TO JAK NIE POSZŁA USZCZELKA POD GŁOWICĄ TO CO BY MOGŁO SIĘ STAĆ CZY USZCZELNIACZ NA WALE MOGŁO WYDMUCHAĆ CZY PIERŚCIENIE POPĘKAŁY.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

wyłącz capslocka.
    czy popękały czy się zatarły to nie wiem ale zapewne gar jest do zdjęcia i weryfikacji. znaczy się zatarty

Grzegorz Grudziński
    Uczestnik
    • 1
    • 4Postów:

ok dzięki a jeszce pytanko odnośnie cylindra jest żeliwny jest szansa zrobić szlif i terz brałem taką ewentualność że się zatarł ale wole spytać kogoś kto się zna. I jeszcze jedno pytanko to wtym przypadku rozrusznik terz nie zakręci bo jak chcem go niby odpalić to jakby kręcił na pusto .

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

jeżeli rozrusznik nie kręci wałem to inny temat – sprzęgło rozrusznika lub sam rozrusznik.
    Chyba że kręci tylko oporów jest zero – ale różnica w pracy rozrusznika na pusto a z wałem jest nie do pomylenia.
    W żeliwnym cylindrze jeżeli to nominał to zawsze zrobisz szlif, do tego tłok na pierwszy nadwymiar i jazda.
    Chyba że jest mega zniszczony – ale to pomiar pokaże

Grzegorz Grudziński
    Uczestnik
    • 1
    • 4Postów:

Ok dzięki po łikędzie rozbiore i się odezwe jak bym miał jakieś niejasności.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button