Kymco Agility 50 4T – brak iskry przy kręceniu rozrusznika.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #172911 Reply
    niemand
    Użytkownik
    • 3
    • 7Postów:

    Witam

    Zglaszam sie do was o pomoc,jako ostatnia deske ratunku.

    W moim Kymco Agility 50 4t nie ma iskry przy rozruchu ze startera.
    Z kopki startuje za 1-2im kopnieciem.
    Rozrusznik kreci tak jak powinien,aku jest naladowany. Iskra pojawia sie nawet przy lekkim kopnieciu i czasami na chwile gdy skoncze krecic rozrusznikem,ale bardzo rzadko i to mie wystarcza zeby zapalil.

    Gaznik,zawory,cewka,bezpieczniki wyregulowane/sprawdzone. Mam tez jakis drugi uzywany modul noname ktory podpinalem,ale bez zmian a nawet sipnik gorzej pracuje.

    Nie mam juz pomyslow. Spotkal sie juz z takim problemem?

    Dzieki z gory

    #172933 Reply
    snajper061
    Użytkownik
    • 2
    • 691Postów:

    tak jak był lipny moduł chyba z 10szt przerzuciłem zanim dobrałem odpowiedni.

    #172998 Reply
    niemand
    Użytkownik
    • 3
    • 7Postów:

    Udalo sie.

    Po kilkukrotnym sprawdzeniu wszystkiego co mozliwe,mierzeniu rezystencji cdi,cewki…po raz drugi postanowilem wyczyscic rozrusznik. Wyszlifowalem komutator,pod szczotki podlozylem sprezynki z dlugopisu,wszystko odtluscilem i wyszorowalem,styki tez,skrecilem i… krecil ale w druga strone. Musialem zamienic kable w zlaczu rozrusznika i w koncu zaczal palic.
    Teraz rozrusznik kreci 2x szybciej i duzo swobodniej i bez najmniejszego problemu odpala.

    Przez to szukanie i ustawianie gaznika po 20 razy,wyrobil mi sie gwint na srubke od regulacji obrotow,ale to blachostka ktora juz naprawilem.

    Mam nadzieje, ze komus to pomoze w przyszlosci.

Wyświetla 1 wpisy z $
Odpowiedz na: Kymco Agility 50 4T – brak iskry przy kręceniu rozrusznika.
Twoje informacje:




Back to top button