Blokady !!!!!!!!!

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Grzegorz96
    Użytkownik
    • 14
    • 19Postów:

Witam mam do was pytanie. Czy w modelu „Faspider F8” są blokady, jeśli tak to gdzie??? bo słyszałem że w tym modelu nie ma a v-max maksymalny to 65 km/h

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

To i tak o 20km/h za dużo!

I znowu nie wytrzymałem i napisałem głupi komentarz…
    Ale to pewnie przez to wyczekiwanie wiosny, człowiek robi się nerwowy i zgryźliwy.

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

Grzegorz96 napisał:

Witam mam do was pytanie. Czy w modelu „Faspider F8” są blokady, jeśli tak to gdzie??? bo słyszałem że w tym modelu nie ma a v-max maksymalny to 65 km/h

Rozumiem, że fabrycznie jedzie Ci 65km/h zamiast 45km/h ? W takim razie musisz kupić blokadę w postaci impulsatora do magneta, który należy podłączyć do modułu, aby ten blokował prędkość przy 45km/h. Jeżeli to nic nie da proponuje wyłapać odpowiedni moment ma manetce, i zablokować linkę przy gaźniku np. za pomocą kostki łączeniowej do kabli.

Mateusz5061
    Użytkownik
    • 3
    • 21Postów:

Każdy skuter ma blokady gdzie indziej, musisz zobaczyć sam. W gaźniku, zwężka w tłumniku, pierścień na wariatorze, zablokowany moduł.

Grzegorz96
    Użytkownik
    • 14
    • 19Postów:

Ale mi chodzi o jak największy V-max… Może ktoś wie jak go zwiększyć ?

Mateusz5061
    Użytkownik
    • 3
    • 21Postów:

Jak chcesz większy v-max to na pewno kup wydech sportowy i wariator.. 🙂

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

No i moduł odblokowany jeśli hamuje z górki.

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

E…tam!
    Musisz wyjąć fafelkę od trybulatora – ona ogranicza Vmax`a! Bez fafelki, będzie (jak to ktoś kiedyś na forum ładnie określił…) „szybciej latał”…

MarSen
    Użytkownik
    • 11
    • 260Postów:

Od kiedy to wszyscy na skuterowo są nie chętni, a wręcz przeciwni ściąganiu blokad? :O

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

marsen bo jezeli o zdjecie blokad pyta sie „rocznik 1996” to twoim zdaniem jest ok? ja mam mam wiecej lat niz taka osoba i wiem doskonale czy grozi odblokowanie NIEUMIEJETNE skutera

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

To, że ma 96 w nicku nie oznacza, że to jego rocznik. Równie dobrze może być jego ulubiona liczba. Jeżeli wpiszę sobie w nick liczbę 36 to oznacza, że mam 36 lat, czy oznacza, że urodziłem się 1936? A może 36 to moja szczęśliwa liczba? Ja np. pierwsze swoje konta w internecie robiłem w wieku 12 lat, a ponieważ wszędzie mam taki sam nick to już mi została ta 12 w nicku. Czy za 10 lat jak będę miał 26 i nick „izdebski12” będzie oznaczało to, że mam dalej w wieczność 12 lat?
    Wkurzam się na osobę, która ocenia wiek danego użytkownika po liczbie w nicku.

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

i nie ważne ile ma się lat , bo fajnie jest podyskutować na temat mocy , prędkości itp a nie lubię jak ktoś zaraz zaczyna od uprawnień , może jeszcze paragrafów 😀 i innych pierdółek aż się odechciewa tuningować w praktyce za brak blokad nie ma konsekwencji

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

Konsekwencje są, ale tylko w ustawie na papierze. Oczywiście jak będziesz śmigał skuterem 100 na godzinę nie wyjęte jak szatan po terenie zabudowanym to od razu cię złapią, ale jak jedziesz po trasie 60km/h gdzie jest ograniczenie do 80, to taki radiowóz nawet za tobą jechać nie będzie aby cię kręcić na wideo rejestrator. Od razu cię wyprzedzi.

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Nikomu nie życzę wypadku odblokowanym skuterem, w którym będzie ktoś poszkodowany. Wówczas niejednemu życie może lec w gruzach… No ale młodość rządzi się swoimi prawami. Młodzi gniewni przecież wszystko najlepiej wiedzą…do czasu…

MarSen
    Użytkownik
    • 11
    • 260Postów:

Oczywiście, że konsekwencje wypadku odblokowanym skuterem są duże, szczególnie gdy któraś z ofiar zostaje poszkodowana. Ja mam lat 15 i odblokowanego fabrycznie Fightera. W tym roku mam zamiar założyć blokadę obrotów. Może zamiast tak gadać i gadać nie lepiej napisać jak odblokować jego skuter, gdzie ma szukać blokad + dodać z podkreśleniem co grozi za brak blokad. Jeżeli uzna, że lepiej nie ściągać to nie zdejmie, ale jak nie pomożecie mu Wy, to pójdzie do serwisu i zrobi swoje jeśli będzie mu zależało. Rozumiecie o co mi chodzi?

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

Mój nick oddaje w pełni rok urodzenia akurat. Nie da się ukryć.

Ja jeżdżę bez blokad. Nie miałem na razie jakichś nieprzyjemnych sytuacji. W sumie nie myślę o konsekwencjach takiej jazdy choć powinienem. Powiem krótko i zwięźle => wszystko dla ludzi ale z głową!

Quantumek
    Użytkownik
    • 111
    • 716Postów:

Szczerze mówiąc to policja nie zwraca uwagi na skutery. Koło mnie stoją prawie codziennie (jest ograniczenie do 40kmh a droga pozwala na rozwinięcie 130kmh) Co chwile jakiś samochód mają. Jeden wyjedzie od razu wjeżdza drugi. A co do skuterów to oni mają wyjebane na skutery. Jeżdzę koło 60-65kmh i mają to głęboko w dupie. Zajmują sie głównie piratami pędzącymi 140kmh co koło mnie to normalka

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

czyżby szykowała się rewolucja, i teraz każdy będzie blokował maszyny, zamiast je odblokowywać? 😀

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

Ja chyba założę oryginalny moduł. Mam jeszcze pierścionek na wariator. Przyda się. Z prędkością 45 km/h będzie tak, hm – klasycznie… Więcej świata zobaczę przy tej prędkości…

Dobra, żartowałem! Jajo sobie z Was robię i tyle… Ha!

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

izdebski ja napisałem cyt wlasne slowa
    marsen bo jezeli o zdjecie blokad pyta sie „rocznik 1996” to twoim zdaniem jest ok? ja mam mam wiecej lat niz taka osoba i wiem doskonale czy grozi odblokowanie NIEUMIEJETNE skutera

jak sam widzisz rocznik1996 napisalem w nawiasie wiec ewidentnie siwadcczy to o tym ze nie uzwazm tego uzytkownika ze „pochodzi z tego rocznika” Prosze czytaj czasem ze zrozumieniem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button