Bassa City po regulacji zaworów

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #192243 Reply
    CzEcHu
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 5
    • Postów: 6

    Witam mam kłopot a mianowicie.. Po dłuższej trasie skuter po zgaszeniu nie chciał odpalać sprawdziłem wszystko i doszedłem do tego, że to zawory miałem wcześniej ten sam problem. Wyczyściłem i sprawdziłem gaźnik (dysze, iglica-membranka) wszystko ok.. Wyregulowałem zawory tak jak wcześniej i bam odpala.. Zrobiłem może 1.5km na jeździe próbnej trochę go przypiłowałem i nagle zaczął zwalniać. Odpuściłem manetkę i skuter chodził, gdy wracałem do domu to tylko na małym gazie bo kiedy odkręcam więcej zalewa świece i buczy… I teraz nie wiem co mam zrobić.. Skuter odpala jak dam trochę gazu, jedzie przy małym gazie, dusi się przy większym, nie ma wolnych obrotów…. Sorki że tak na spontana, to mój pierwszy post. Mam nadzieje że ktoś będzie w stanie mi pomóc

    #192245 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • Postów: 21 265
    • Postów: 21 320

    i dlaczego uważasz że to zawory ?

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #192247 Reply
    CzEcHu
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 5
    • Postów: 6

    Dlatego że gdy ustawiałem na znak T i kółka na rozrządzie to zawór ssący nie miał woogle luzów
    A poza tym po wyregulowaniu zaworu odpala, a wcześniej nawet z gazem nie chciał

    #192254 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • Postów: 21 265
    • Postów: 21 320

    po wyregulowaniu zaworów jest też ZIMNY co może być tu kluczowe

    #192256 Reply
    CzEcHu
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 5
    • Postów: 6

    Sorki ale nie mogę ogarnąć stwierdzenia ZIMNY, możesz to rozwinąć?

    #192260 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • Postów: 21 265
    • Postów: 21 320

    że kiedy regulowałeś to nie miał takiej temperatury jak po 1,5km przypiłowania.
    Może wiec zawory TEŻ ale nie tylko

    #192267 Reply
    CzEcHu
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 5
    • Postów: 6

    Nom możliwe że zawory lub ich gniazda w głowicy są „wypierdziane „
    Jutro jak będę miał czas to zdejmę głowice i podeśle foty..
    Ale czy w tej sytuacji woogle by odpalał?

    #192273 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • Postów: 21 265
    • Postów: 21 320

    to że silnik odpala na zimno, na ssaniu, przelany paliwem i gęstym olejem i jako tako trzymam wolne – nie oznacza że jest sprawny.
    To ma generować moment w pełnym zakresie obrotów w roboczej temperaturze – wtedy jest sprawny

    #192275 Reply
    CzEcHu
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 5
    • Postów: 6

    Nom sprawny to on na pewno nie jest :/
    Po odpaleniu jedzie może 10km/h ale jak dam więcej gazu to skuter sie zatrzymuje i wydobywa się dźwięk podobny to takiego jak by go odcinało/zalewało

    #192276 Reply
    CzEcHu
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 5
    • Postów: 6

    Chciałem dodać że skuter w 4 lata zrobił nie całe 10.000 km

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Bassa City po regulacji zaworów
Twoje informacje:




Back to top button