Barton Sprint – problem z odpaleniem.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Barton Sprint – problem z odpaleniem.

Ten temat zawiera 11 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe grzessiekkkk grzessiekkkk 4 lata, 11 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 12 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #168239
    Zdjęcie profilowe grzessiekkkk
    grzessiekkkk
    Użytkownik
    • Postów: 13

    Witam. Mam problem z moim bartonem. od pewnego czasu mam problem z odpaleniem go. na początku jak zimny to od strzała odpalał a jak ciepły to ciężej miał a teraz to w ogóle nie chce odpalić. Po dłuższym czasie na ssaniu odpali i chodzi obroty trzyma ale jak ssanie wyłączę i puszcze gaz to obroty od razu spadają i gaśnie.Motorower ma 10500km i 2 lata. Jedyne co wymieniałem to sprzęgło i linkę gazu. Bardzo proszę o pomoc.

    #168280
    Zdjęcie profilowe grzessiekkkk
    grzessiekkkk
    Użytkownik
    • Postów: 13

    Proszę ludzie pomóżcie taka pogoda a ja jeździć za bardzo nie mogę.Gdy dziś go jakoś odpaliłem to i tak lipa była bo gdy hamowałem to mi gasł wiec chcąc wrócić do domu musiałem przy redukcji jednocześnie gazu dawać by nie zgasł.

    #168305
    Zdjęcie profilowe serafinq
    serafinq
    Użytkownik
    • Postów: 399

    Regulacja gaźnika lub zaworów.

    Romet 767 (2007r) Przebieg- 20605km cylinder 72ccm (spoczywaj w spokoju)
    Zipp pro 50 (2012r) Przebieg- 12370km cylinder 125ccm Loncin

    Serwis Skuterów, motorowerów i quadów!
    „Naprawmoplik.pl” działamy w mikołowie okolice katowic
    Dla użytkowników skuterowo.com specjalne ceny!

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Junaka. Wygraj zegarek o wartości 2000 PLN

    Chcesz zdobyć wyjątkowy zegarek Davosa z logo Junak? Nakręć film o swoim Junaku i opublikuj na Facebooku.
    #168344
    Zdjęcie profilowe grzessiekkkk
    grzessiekkkk
    Użytkownik
    • Postów: 13

    Właśnie dziś przeczyściłem gaźnik i po zamontowaniu cały czas paliwo mi leci przez wężyk. Jak by mi ktoś mógł powiedzieć od czego i jak to naprawić.

    #168345
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 199

    przez który wężyk? zasilający? spustowy ?

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #168394
    Zdjęcie profilowe grzessiekkkk
    grzessiekkkk
    Użytkownik
    • Postów: 13

    Chyba spustowy. Ale poradziłem sobie już,ale jakby ktoś mógł mi powiedzieć co mam zrobić by obroty trzymał.ciężko jest go odpalić.Jak odpalam to albo na ssaniu albo na gazie bo inaczej nie ma szans.Gdy odpalę to na ssaniu chodzi normalnie, ale jak wyłączę ssanie to gaśnie od razu. Nw co się stało, nagle jakoś. Wymieniałem linkę gazu,nie była oryginalna ale długość podobna,ale po zmianie wszystko ok było dopiero teraz coś mu odbiło.

    #168404
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 199

    wyczyścić i wyregulować

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #168408
    Zdjęcie profilowe grzessiekkkk
    grzessiekkkk
    Użytkownik
    • Postów: 13

    Wyczyszczony jest, ale nw jak wyregulować. Jakbyś mógł mi powiedzieć które śrubki i ile je wkręcić trzeba.

    #168409
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 199
    #168423
    Zdjęcie profilowe grzessiekkkk
    grzessiekkkk
    Użytkownik
    • Postów: 13

    Tym się zajmę później, ale jakbyś mógł mi napisać jeszcze co zrobić z tym paliwem.Jak odkręcę kranik to paliwo leci przez wężyk,pisałem wyżej o tym. myślałem ze udało mi się to zrobić ale jednak leci cały czas. Nw czy to jest wężyk spustowy ale raczej tak. On wychodzi z gaźnika gdzieś i idzie do dołu. Nigdzie nie wchodzi tylko wisi cały czas. Podobno to może mieć związek z pływakiem.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 12 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie