Toros Eko - zgasł i nie odpala

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery Toros Eko - zgasł i nie odpala

Ten temat zawiera 11 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Davido Davido 2 lata, 9 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 12 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #631778 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Davido
    Davido
    Użytkownik
    • Postów: 55

    Witam bardzo proszę Was o pomoc bo już nie mam sił do mojego skuterka. Skuter to Toros Eko zwykły chińczyk 4t.
    Od pewnego czasu spadły jego osiągi szczególnie pod górkę, ustawiłem zawory trochę się polepszylo ale gdy silnik był ciepły trochę gorzej palił.
    Dzisiaj rano przed pracą odpaliłem go chodził na wolnych obrotach i zgasł niestety już nie dałem rady go odpalić.
    Co może być tego przyczyną?
    Dodam jeszcze tylko ze bardzo często muszę ustawiać zawory bo poprostu się przestawiaja.
    Liczę na jakieś odpowiedzi ponieważ skuter to jedyny transport do pracy.

    • Ten temat został zmodyfikowany2 lata, 9 miesiące temu przezZdjęcie profilowe Wombat Wombat.
    • Ten temat został zmodyfikowany2 lata, 9 miesiące temu przezZdjęcie profilowe Wombat Wombat.
    #631780 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe pasjamoto
    pasjamoto
    Użytkownik
    • Postów: 1

    Mam podobny problem. Jutro stawiam do kumpla, który trochę się orientuje w temacie. Dam Ci znać.

    pasjamoto
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

    Bądź oryginalny i wyróżnij się na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, duże koła. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i potężna doza komfortu zarówno podczas jazdy po mieście, jak również wszędzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spełnij swoje marzenia o nowym Junaku. Już za 9 199 PLN.
    #631785 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Davido
    Davido
    Użytkownik
    • Postów: 55

    Okej czekam z niecierpliwością.
    Ale może ktoś jeszcze nam tutaj pomoże?

    #631786 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 280

    wróżka pewnie.
    Przyczyn spadku mocy może być tyle ile cześci w silniku.
    Trzeba zrobić diagnostyke, posprawdzać wszystko co się sprawdza i wyciągać wnioski. Ale tego się na forum nie zrobi

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #631791 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Davido
    Davido
    Użytkownik
    • Postów: 55

    Okej, a co z przestawiajacymi się zaworami i dlaczego odpalił zgasł i już nie odpalił? Od czego zacząć? Może jakieś podpowiedzi, wieczorem po pracy ewentualnie sprawdzę czy odpali.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Garaż BMW pełen motocykli gotowych do odbioru.

    W ofercie Garaż BMW odnajdziesz fabrycznie nowy bądź używany motocykl w doskonałym stanie. Wejdź i sprawdź jak blisko jest Twój wymarzony motocykl BMW. Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
    #631793 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 280

    luzy zaworowe się zmieniają bo albo słabo kontrujesz albo materiał z którego sa wykonane zawory, dźwigienki lub elementy regulacyjne są do kitu.
    Powodem że zgasł i nie odpalił może być elektryka, zalana świeca, słaba kompresja, nieszczelności w dolocie, problem z paliwem, ścięty klin na wale..itd cała czapka powodów. Dlatego się nie zgaduje tylko sprawdza po kolei.

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #631794 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Davido
    Davido
    Użytkownik
    • Postów: 55

    Okej dziękuję za odpowiedź pierwsze to sprawdzę świece wyczyszcze i ustawie przerwę na 0,7 mm
    Następnie to sprawdzę czy zawory się nie przestawily i czy mają jakikolwiek luz.

    #631803 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Nortos
    Nortos
    Użytkownik
    • Postów: 385

    przestawianie luzów może być także spowodowane wypalającym się zaworem, nie ustawiłeś przypadkiem zbyt małej dawki paliwa?

    Router Grande 50/90
    #631819 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Davido
    Davido
    Użytkownik
    • Postów: 55

    Wczoraj wykrecilem świece była czarna, wyczyscilem i ustawiłem przerwę na 0,7. Skuter odpalił od przylozenia na starter elektryczny.
    Dzisiaj się przejade i zobaczę czy ma moc.
    A co do czarnej świecy to srobke od regulacji mieszanki wkręcić czy wykręcić trochę?

    #631820 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Davido
    Davido
    Użytkownik
    • Postów: 55

    Może ktoś mi trochę przybliżyć jak ewentualnie sprawdzić stan zaworow?

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 12 łącznie)
Odpowiedz do: Toros Eko - zgasł i nie odpala
Informacje o Tobie: