Nowy Egzamin teoretyczny kat B
- This topic has 27 odpowiedzi, 15 głosów, and was last updated 10 years, 9 months temu by
Anonim.
- AutorWpisy
- 23 stycznia 2013 dnia 17:09 #102715
Mam pytanie. Zdawal ktoś już tą nową teorie na kat.B?
Łatwiej czy trudniej?23 stycznia 2013 dnia 17:43 #102716Zdecydowanie łatwiej. Mój siostrzeniec zdawał i zdał. Jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź, pytania nie są podchwytliwe. Trzeba czytać ze zrozumieniem, a to w dzisiejszych czasach dla wielu młodych stanowi problem.
23 stycznia 2013 dnia 18:31 #102719nie wiem jak jest ale na internecie napisali że tragedia
http://superauto24.se.pl/auto-porady/pogrom-zdajacych-nowy-egzamin-na-prawo-jazdy_302487.html23 stycznia 2013 dnia 18:47 #102726“Teraz po prostu trzeba znać przepisy ruchu drogowego i zwyczajnie je rozumieć.” – taka jest brutalna prawda! Ludziska wykuwali na pamięć testy nic z nich nie rozumiejąc. A potem taki baran wyjeżdża na drogę publiczną i jest tragedia.
Nowe egzaminy w brutalny, ale za to skuteczny sposób zweryfikują znajomość przepisów przez kursantów. I o to właśnie chodziło. Ci co znają przepisy, rozumieją zasady ruchu drogowego z palcem w du..ie zdadzą te testy. Nie oszukujmy się. Do niedawna prawie każdy zdobywał uprawnienia, niezależnie czy posiadał predyspozycje do kierowania pojazdami czy też nie. Za którymś tam razem taki delikwent w końcu zdał. Takie jednostki nigdy nie powinny siadać za kółkiem. Dla mnie ktoś, kto nie zdaje 4-ty, 5-ty raz powinien mieć dożywotni zakaz przystępowania do egzaminów – bo stwarza realne zagrożenie dla siebie i pozostałych uczestników ruchu drogowego.23 stycznia 2013 dnia 23:16 #102769Nie zgodzę się z Tobą benekpe… Chociaż w 95% masz racje, ale 5% to wyjątki, nawet najlepszemu kierowcy zdarza się wpadka i właśnie dla tego można podchodzić do testu kilka razy.
Heh, czytanie ze zrozumieniem, ja chcę zobaczyć jak dzisiejsi gimnazjaliści będą(w przyszłości) przystępować do tego testu. Z miejsca życzę im powodzenia…
24 stycznia 2013 dnia 08:20 #102772sebek napisał:
nawet najlepszemu kierowcy zdarza się wpadka i właśnie dla tego można podchodzić do testu kilka razy.
Oczywiście, można poprawić, raz, dwa razy – ale nie tyle ile dzisiaj się to robi!
A potem taki kierowca w ruchu drogowym też ma kilka prób na wykonanie manewru na kilka sposobów? Reakcja kierowcy na drodze powinna być pewna, poparta wiedzą o ruchu drogowym – tutaj nie ma miejsca na błędy.24 stycznia 2013 dnia 10:14 #102774Anonim
Nieaktywny- 27
- 2 984Postów:
benekpe napisał:
sebek napisał:
nawet najlepszemu kierowcy zdarza się wpadka i właśnie dla tego można podchodzić do testu kilka razy.Oczywiście, można poprawić, raz, dwa razy – ale nie tyle ile dzisiaj się to robi!
A potem taki kierowca w ruchu drogowym też ma kilka prób na wykonanie manewru na kilka sposobów? Reakcja kierowcy na drodze powinna być pewna, poparta wiedzą o ruchu drogowym – tutaj nie ma miejsca na błędy.Moim zdaniem to jazdy uczysz się dopiero po zpotrzymaniu prawka, bo co to jest 30 godzin praktyki? Poza tym zdanie egzaminu na mieście to w gruncie rzeczy loteria.
24 stycznia 2013 dnia 11:14 #102776może mnie skrytykujecie, ale coś wam powiem. już dwa lata jeżdżę bez prawa jazdy, zrobiłem około 80 tyś. km. jestem rozsądnym kierowcą i bardzo dobrze znam przepisy. zaczynałem od jazdy na podwórku potem wyjechałem na drogę, z początku były to nie wielkie trasy, ale później jeździłem coraz dalej i coraz lepiej. to że mogła złapać mnie policja i mogłem dostać mandat, to jest moja sprawa. w ciągu tych dwóch lat nie spowodowałem żadnego wypadku i nie miałem przykrej sytuacji na drodze typu przejażdżka po rowie itp. po mieście dużo nie jeździłem bo starałem się unikać policji, w moich okolicach bardzo rzadko można nich spotkać. moim zdaniem nowe egzaminy teoretyczne nie poprawią bezpieczeństwa na drodze, bezpieczeństwo zależy tylko od tego co dzieje się w naszych głowach, z drugiej strony nowy egzamin teoretyczny jest lepszy bo zdadzą go tylko ci co znają przepisy, przy starym egzaminie ludzie uczyli się odpowiedzi na pamięć, np. zawartość alkoholu w organizmie, każdy wie że odpowiedź będzie A i C. jeśli ktoś nie zna przepisów, egzamin zaliczył ucząc się odpowiedzi na pamięć i nie umie jeździć, to prawo jazdy jest tylko bezwartościowym dokumentem.
24 stycznia 2013 dnia 11:28 #102777hehe też jeżdżę bez prawka ale sporadycznie i prowadzę pewnie podobnie jak ty. jedna uwaga: nie można cały czas w 100% przestrzegać przepisów bo to może wzbudzać podejrzenia, ale skoro mówisz że już tyle przejechałeś to pewnie coś o tym wiesz 😉
PS: ja nie długo zapisuję na egzaminy – tak dla świętego spokoju24 stycznia 2013 dnia 13:58 #102786W opolu w WORD znalazło się trochę ludzi, co zdawali i zdało bardzo mało na nowej teorii. Z tego wniosek, że sporo ludzi nie zna przepisów.
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130123/POWIAT01/13012979824 stycznia 2013 dnia 16:39 #102795matex85 napisał:
już dwa lata jeżdżę bez prawa jazdy, zrobiłem około 80 tyś. km. jestem rozsądnym kierowcą i bardzo dobrze znam przepisy.
Rozbawił mnie mój tekst. Kolejny kierowca samouk. Ty nie jesteś kierowcą! Jesteś nieodpowiedzialnym uczestnikiem ruchu drogowego, który w świetle obowiązującego prawa nigdy na drodze publicznej nie powinien się znaleźć za kierownicą pojazdu silnikowego!!!
Człowieku, zdajesz sobie sprawę z tego, że jak będziesz uczestnikiem kolizji, wypadku (nie ważne czy nie z Twojej winy) to nie działa ubezpieczenie OC? Ponosisz wszystkie konsekwencje takiego zdarzenia – łącznie z wypłatą zadośćuczynienia za szkody spowodowane w wypadku i w skrajnych wypadkach będziesz komuś płacił dożywotnią rentę, nie mówiąc już, jak wypadek będzie z udziałem np. mercedesa ML – w życiu się nie wypłacisz.
Właśnie nowe przepisy mają zweryfikować wiedzę i umiejętności kandydata na kierowcę.
Mam nadzieję, że przez to na drogach będzie mniej osób, które nie znając przepisów ruchu drogowego, jeżdżą po publicznych drogach, stwarzając realne zagrożenie dla siebie i innych.NOWE TESTY 2013!!! Sami się przekonajcie jakie są łatwe!!!
http://www.testy-na-prawo-jazdy.com.pl/testy-na-prawo-jazdy-2013.php24 stycznia 2013 dnia 17:47 #102802Anonim
Nieaktywny- 27
- 2 984Postów:
Może chłopak jest z bogatego domu, to się wypłaci. Gorzej jak nie jest i będziemy musieli mu cele opłacać z naszych podatków.
24 stycznia 2013 dnia 17:48 #102804NOWE TESTY 2013!!! Sami się przekonajcie jakie są łatwe!!!
http://www.testy-na-prawo-jazdy.com.pl/testy-na-prawo-jazdy-2013.php
Podstawa – CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!!!
a wcześniej przyswoić sobie kodeks ruchu drogowego 🙂Każdy, kto się do nich przymierzy, niech szczerze odpowie ile zrobił byków, ok?
24 stycznia 2013 dnia 18:29 #102808Nie można pobrać tych testów.
24 stycznia 2013 dnia 18:41 #102809Bo pewnie serwer jest obciążony, ja pobrałem i zainstalowałem bez problemu…
24 stycznia 2013 dnia 18:54 #102811http://www.ekursy.prawojazdy.com.pl/testy2013/index.html#idCourse=148
Mój wynik: 55 punktów na 74 nie zaliczone
24 stycznia 2013 dnia 20:31 #102829Hugo, dzięki za link. 67/74, nie zdane. Zaliczenie od 68.
W sumie, z tego co słyszałem to wszyscy narzekają na czas, a moim zdaniem, jeśli testy są podobne to spokojnie idzie się wyrobić z czasem. Ja nie przygotowując się wogóle do tego testu, rozwiązując go pierwszy raz uzyskałem 67/74 pkt. 3 błędy w części podstawowej (3, 3, 1 pkt). Więc sądzę, że jeśli ktoś przeszedł kurs w OSK to nie powinien mieć problemów ze zdaniem takiego egzaminu.24 stycznia 2013 dnia 20:52 #102831Jestem tego samego zdania 🙂
24 stycznia 2013 dnia 21:19 #102834Anonim
Nieaktywny- 27
- 2 984Postów:
Fajne te testy, niestety mój nie zaliczony 66 pkt. Uważam jednak, że jest łatwiej, zdecydowanie lepiej jest mieć test jednokrotnego wyboru 🙂
25 stycznia 2013 dnia 15:49 #102898też 66 miałem 😀 niektóre pytania są głupie trochę.
25 stycznia 2013 dnia 18:37 #10292825 stycznia 2013 dnia 21:16 #10297973/74 nie dostrzegłem znaku i -1 punkt.
1.Przewietrzenie i ogrzewanie wnętrza samochodu osobowego w czasie jazdy w zimie sprzyja:
Pytanie dziwne bo każdy reaguje inaczej i nie wiadomo co zaznaczyć.2.W tej sytuacji kierujący pojazdem w czasie jazdy: (noc poza terenem zabudowanym)
a).może używać świateł drogowych,
b).powinien używać świateł mijania,
c).powinien używać świateł drogowych.Źle skonstruowana odpowiedź oby tylko na próbnym 🙂
25 stycznia 2013 dnia 23:01 #102987chyba lepsze te testy jak poprzednie
po 28 latach za 1-szym razem 66 zle patrzylem na zdjecia nie potrafilem ujac ujecia 🙂 po nastawieniu bojowym i skupieniu zA DRUGIM RAZEM 70
wiec nie ma zle na tamtych starych testach max 3/4 dobrych odpowiedzi wiec jest roznica powinno lepiej zdawac sie nowym kierowca
martwi mnie tylko co zamierzaja wyprawiac z mandatami ubezpieczeniem itp,smieszne jest ze jak chcesz odstawic samochod do garazu np na rok bo wyjezdzasz czy nie daj boze dwa lata to nie mozesz go wymeldowac WYREJESTROWAC TO JEST CHORE trzeba placic tak jak przyklad ktory czytalem ze majac jacht lodz potrzeba przyczepki wiadomo tylko ze ta przyczepka jest urzywana moze dwa -trzy miesiace w roku i tu taka sama ZLODZIEJSKA MASZYNA NIE MOZNA WYREJESTROWAC OC PLACIC CALY ROK nastepna chora sprawa,zobaczymy czy jeszcze nas zaskocza gamonie z rzadu dotyczy to tez waszych naszych motorowerow skuterow motocykli nie uzywamy ich 12 miesiecy w roku a nie ma mozliwosci wyrejestrowania na zime nie placenia oc przez okres zimowy CZY TO SIE KIEDYS ZMIENI JAK DLA MNIE TO JEST ZLODZIEJSTWO tyle na dzis pozdro31 stycznia 2013 dnia 17:36 #103527Taka ciekawostka.
W tamtym tygodniu na 74 osoby podchodzące do teorii zdało 8.
(Lubuskie, Zielona Góra)31 stycznia 2013 dnia 19:37 #103548Bo nie uczyli się przepisów ruchu drogowego, tylko wykuwali stare testy na pamięć.
15 lutego 2013 dnia 23:48 #105075Anonim
Nieaktywny- 0
- 3Postów:
Miałam wczoraj egzamin na prawo jazdy i zdałam za pierwszym razem! 🙂 Nie taki diabeł straszny jak go malują 🙂
16 lutego 2013 dnia 11:14 #105094ja się zapiszę w przyszłym tygodniu 😀
28 lutego 2013 dnia 21:27 #106999Anonim
Nieaktywny- 0
- 3Postów:
Ja dopiero zaczynam kurs na prawo jazdy i byłam przerażona nowymi przepisami, teraz mnie trochę uspokoiliście 😛
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.