Aprilia RS 50 2009 rok - problem - pomocy.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Aprilia RS 50 2009 rok - problem - pomocy.

Ten temat zawiera 7 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe mkkociamber mkkociamber 6 lata, 2 miesiące temu.

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #170131 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe MaccaBraaPL
    MaccaBraaPL
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Cześć, zakupiłem jakiś czas temu Aprilkę RS 50 z 2009roku. Mechanicznie jest super, wizualnie również lecz posiada mały problem jakim jest odpalanie … Chodzi o to, że Aprilkę można odpalić jedynie na „popych” wystarczy lekko popchnąć i pali od razu bez problemu, pojeżdżę trochę zgaszę ją i po krótkim czasie odpala ze startera ale jeśli postoi ona dłużej już nie .. rozrusznik kręci , kręci i odpalić nie chce … czego to wina i jak temu zaradzić żeby Aprilka odpalała na dotyk ze startera cały czas … Bo jednak odpalać w mieście ala „ścigacza” na „popych” nie jest zbyt ciekawe 🙂 Liczę na szybką odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam.

    #170132 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe mkkociamber
    mkkociamber
    Użytkownik
    • Postów: 118

    a na ssaniu próbowałeś?

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

    Bądź oryginalny i wyróżnij się na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, duże koła. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i potężna doza komfortu zarówno podczas jazdy po mieście, jak również wszędzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spełnij swoje marzenia o nowym Junaku. Już za 9 199 PLN.
    #170133 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe MaccaBraaPL
    MaccaBraaPL
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Tak .. i nadal nic ..

    #170134 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe martin1996a
    martin1996a
    Użytkownik
    • Postów: 546

    sprawdz cewke i świece może one są coś winne ale trafileś na taki co mój znajomy miał i też to samo tylko na popych u cb chociaż odpala jak jest cieply u niego nie ja mu powiedziałem chciałeś łądną aprille to masz godzille 😀

    #170136 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe MaccaBraaPL
    MaccaBraaPL
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Okej jutro sprawdzę, a świece tak czy inaczej w poniedziałek idę kupić nową 🙂 a czy to może też być coś od akumulatora ? bo zauważyłem po wskaźniku ładowania akumulatora na zegarach bo pokazują, że jeśli przy odpalaniu ze startera ładowanie nie spadnie poniżej 11,6 to odpala .. ale jak postoi Apka całą noc to przy naciśnięciu startera ładowanie spada czasem poniżej 11 .. czy to może być też wina akumulatora ? bo z tego co wiem jest w niej założony pisząc wprost gówniany akumulator … po dolaniu wody do niego apka paliła na dotyk przez pierwszy dzień po dolaniu jej .. następnego już jednak nie paliła … nie jestem specem więc nie wiem czy wszystko dobrze piszę więc proszę o wyrozumiałość.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Garaż BMW pełen motocykli gotowych do odbioru.

    W ofercie Garaż BMW odnajdziesz fabrycznie nowy bądź używany motocykl w doskonałym stanie. Wejdź i sprawdź jak blisko jest Twój wymarzony motocykl BMW. Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
    #170150 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe martin1996a
    martin1996a
    Użytkownik
    • Postów: 546

    A jak dowe dolałeś do powinnej udać się w dłuższą podróż bo powinien być naładowany po dolaniu wody destylowanej i to może być twój kłopot

    #170162 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe mkkociamber
    mkkociamber
    Użytkownik
    • Postów: 118

    jak kręci dobrze to aku sie nie czepiaj, może wyreguluj gaźnik sprawdź świece i cewke

    #170164 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe mkkociamber
    mkkociamber
    Użytkownik
    • Postów: 118

    albo spróbuj go podładować na najniższym napięciu

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)
Odpowiedz do: Aprilia RS 50 2009 rok - problem - pomocy.
Informacje o Tobie: