Apka problem z elektryką:/

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Archiwum Jednoślad.pl (2005-2010) Apka problem z elektryką:/

Ten temat zawiera 10 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Anonimowy 11 lata, 2 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #252367

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Witam!!!
    Posiadam aprilie rs i mam problem:/
    Chciałem ja dzis odpalić zeby światła zrobić, no i sprubowałem zakręcić rozrusznikiem i kurde jest problem:( rozrusznik raz kręci a raz tylko jakiś taki dziwięk z elektryki jest:/
    co to może byc?

    #252368

    Anonimowy
    • Postów: 0

    nie wysuwa ci się zebatka sprzęgła rozrusznika spróbuj przesmarować go albo wymienić

    możliwe też że ci się już starły ząbki

     
    Czytaj
    REKLAMA

    ZONTES: Odkryj nowości w segmencie 310

    Futurystyczny design i najlepsze wyposażenie w klasie. System bezkluczykowy, wyświetlacz TFT, full LED. Do tego imponujące osiągi i jakość wyrażana każdym detalem.Poznaj nową markę ZONTES. Wkrótce w salonach.
    #252369

    Anonimowy
    • Postów: 0

    aha:/ a jak bym sprubował na zapych to powinna odpaliś no nie?

    #252370

    Anonimowy
    • Postów: 0

    no na zapych powinna odpalić

    #252371

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Najpierw to naładuj akumulator i sprawdź czy będzie działa rozrusznik

     
    Czytaj
    REKLAMA

    -10% na wszystko. Dostawa w 24h bez wychodzenia z domu

    Ponad 30 000 części w Sklep Jednoślad.pl z rabatem 10% przy użyciu kodu K8GI6-Q1DVC-4OJH3. Darmowa dostawa od 290 złotych i ekspresowa realizacja z bezpłatnym zwrotem.
    #252372

    Anonimowy
    • Postów: 0

    akuś jest jako taki, z tego co wie powinien mieć w kranicach 12.5-13.2v? mój ma 12 sprawdzałem dzis. Dodam jeszcze że motorek żadko kiedy mi z rozrusznika zapalał, ale kręcić kręcił

    #252373

    Anonimowy
    • Postów: 0

    ściagnij wariator, sprzęgło ruzrusznika i zakręć samym rozrusznikiem, żeby miećś pewność że działa, później będziesz wnikał czy to nie jest wywalony przekaźnik, zwarcie na instalacji albo blokujące się sprzęgło rozrusznika

    życzę powodzenia

    #252374

    Anonimowy
    • Postów: 0

    JacoPL to jest rs-ka więc nie ma mowy o żadnym wariatorze
    więc pozostało blokujące się sprzęgło rozrusznika bo chyba nie jest aż w tak złym stanie aby sprzęgło rozrusznika miało starte zębatki oblukaj sprzęt i będzie wiadomo co jest grane

    #252375

    Anonimowy
    • Postów: 0

    ja miałem u siebie podobny problem, takie pyknięcie było tylko słychać… okazało się później że zsunął się przewód który był podłączony do rozrusznika, docisnąłem go i wszystko było git majonez 🙂

    #252376

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Zobacz może jakieś styki od rozrusznika zaśniedziały i nie ma dobrego przepływu prądu

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie