Alarm w chińskim skuterze.
Tagi: alarm, elektryka, Magnus Solatio
Ten temat zawiera 19 odpowiedzi, ma 6 głosów i był aktualizowany ostatnio przez sq3llh 6 lata, 8 miesiące temu.
- AutorWpisy
-
Jak adlaczyc alarm w Magnusie Solatio??
-
zobaczyć jaki to alarm, gdzie jest podłączony i jak – i go wyłączyć.
ziuuummmm…. (nie bije piany na PW) -
Zlokalizuj alarm. Zapewne będzie pod przednią czaszą. Odłącz go od instalacji, a w jego miejsce wepnij kostkę z mostkiem. Ta kostka powinna być gdzieś dopięta w pobliżu alarmu. Chodzi o to, że po odłączeniu alarmu zazwyczaj nie można zgasić silnika, a kabelek w tej kostce zamyka obwód gaszenia.
Tak, to wygląda:
-
Anonimowy- Postów: 3 133
Dokładnie, W chinolach jest specjalna kostka na alarm tuż przy kostce od stacyjki.
-
Ma może ktoś zdj jak to wygląda pod czszą??
-
Wie moze ktos jak w tym chinolu sie wymienia zarowke w tylnym migaczu?
-
Odkręcasz i masz i coś jeszcze potrzebujesz
-
wlasnie w chinolach nie da sie odkrecic zarowk jest poprostu wlozona
-
Ten maluch to inaczej zwana bassa50, tam trzeba połowe tyłu rozkręcić by żarówkę wymienić,należy odkręcać plastiki, innej opcji nie ma.Powodzenia.tylko nie połam czegoś. A jeśli chodzi o alarm, to tak jak koledzy piszą, pod przednią czaszą powinien być,nie wielkie czarne pudełko z kostką dopiętą do elektryki,jak to rozłączysz, no musisz wpiąć koste z mostkiem.
-
jak zlacze kostke kalblem tak jak pokazal kolega wyzej (J23) to skuter gasnie takze przy przekreconym kluczyku prosze pomuzcie!
-
A czy zlokalizowales alarm? a tą kostkę skąd masz ? była tam gdzieś przyczepiona ? jest to oryginał ? czy sam robiles ?. z tego co piszesz to wychodzi na to że pomyliłeś kable, bo ta tej wtyczce jest gaszeie, kierunki LiP, + zasilania ,masa, jak i też odpalanie
-
Ta kostka zostala odpieta od alarmu. Muglby mi ktos przyslac zdj ktore z ktorym mam podlaczyc (takie zdj jak przyslal mi „J23” )
-
file:///C:/Users/PC/Desktop/IMG_20140226_105534.jpg
nwm jak połączyć kabelek tak abym mógł gasić skuter normalnie ze stacyjki. -
jeśli masz taką samą kostke jak na zdjęciu i jest to oryginał to musi być poprawnie. Jeśli nie masz i sam kombinujesz , to popatrz na kostkę z zdjęcia i połącz przewody jak na zdjęciu,tylko pamietaj że kostka ma jęzczek, i jak źle połączysz to będziesz ci gasł, a jak jeszcze inaczej ŹŁE połączysz to coś zjarasz.
Na kostce na zdjęciu jezyczek masz przy palcu serdecznym(fuckOff) ,ułóż w palcach swych tak samo , i popatrz czy masz poprawnie połączone w kostce. Jeśli tak, i dalej ci gaśnie to znaczy że masz coś poprzestawiane i dziwne że alarm działał. Dla tego że jak już ktoś napiał w hunolach jest ta kostka celowo pozostawiona ,by bez grzebania wpiąć moduł alarmu, a do naszych hinoli pasuje 80% alarmów od skuterów i motocykli.
-
Rainy napisał:
file:///C:/Users/PC/Desktop/IMG_20140226_105534.jpg
nwm jak połączyć kabelek tak abym mógł gasić skuter normalnie ze stacyjki.Wrzuć zdjęcie na forum, a nie dajesz ścieżkę dostępu do TWOJEGO kompa. popatrz co robisz .
-
Prosze pomuzcie ktory z ktorym mam polaczyc???
http://obrazki.elektroda.pl/8945113600_1393505452.jpg -
Od tego oczka – zatrzasku mostek robisz dolny lewy z środkowym. Ale może zdjęcie nie wyraźne ,lecz wydaje mi się że na narożniku nie masz przewodu.
http://www.skuterowo.com/content/8945113600_1393505452-bis.jpg
To jest na pewno kostka gdzie był alarm wpięty ?
-
tak zgadza sie nie ma tam przewodu ale juz sie z tym uporalem
-
To jeśli nie jest to owiane tajemnicą, to podziel sie tym jak to zrobiłeś, zapewne przyda się innym.
-
>Rainy< a zapodaj tu fotki kostek i kabli z twojego solatio .mnie interesują wszystkie kostki pod czaszą i pod lampą główną.
- AutorWpisy