! Forum Serwis Akumulator pada

Ten temat zawiera 7 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe roomcajz roomcajz 8 lata, 1 miesięcy temu.

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #25557
    Zdjęcie profilowe roomcajz
    roomcajz
    Użytkownik
    • Postów: 1 073

    Koledzy, ratujcie, jest ryfa…
    odkąd wyjechałem z garażu i skuter na noc zostaje pod chmurką (a nocą przymrozki) zauważyłem że nie chce odpalać z rozrusznika, tylko z kopki.
    Jak już zapali to normalnie jest git, nie gaśnie ani nic i jak się przejadę i go zgaszę to bez problemu odpala z rozrusznika.

    Wyjąłem aku i podładowałem samochodowym prostownikiem ale przez żarówkę- wyczytałem na forum elektroda że tak można.
    Jak na noc odłączam aku to się nie rozładowuje a jak zostawiam podłączony to się rozładowuje i z rana znów rozrusznik nie daje rady odpalić.

    I tera pytanie:

    – jak znaleźć miejsce ewentualnego spięcia??????????????

    #25565
    Zdjęcie profilowe Kisiu1981
    Kisiu1981
    Użytkownik
    • Postów: 4 647

    A masz jakieś gniazdka pozakładane, alarmy, zegarki itp? A może instalacja dostała gdzieś wilgoci, przegniła itp.?

    #25573
    Zdjęcie profilowe roomcajz
    roomcajz
    Użytkownik
    • Postów: 1 073

    nic dodatkowego nie zakładałem, ale problem zbiegł się z nocowaniem na mrozie i MYCIEM więc zalanie byłoby prawdopodobne, tylko ostatnie mycie było tydzień temu a tu poprawy żadnej

    aha- skuter ma przejechane tylko ok 1000 km

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Junaka. Wygraj zegarek o wartości 2000 PLN

    Chcesz zdobyć wyjątkowy zegarek Davosa z logo Junak? Nakręć film o swoim Junaku i opublikuj na Facebooku.
    #25574
    Zdjęcie profilowe roomcajz
    roomcajz
    Użytkownik
    • Postów: 1 073

    kisu, może wezmę suszarkę i podmucham gdzie popadnie??

    #25579
    Zdjęcie profilowe Kisiu1981
    Kisiu1981
    Użytkownik
    • Postów: 4 647

    Tydzień to mało na wysuszenie instalacji. A takie podmuchanie niewiele by dało. U mnie w Ince zimą ciągle świeciła kontrolka braku oleju ale tak od plus 7 stopni zgasła. Nie wiem, gdzieś w instalacji musi być zwarcie, a nie na odbiorniku.

    #25596
    Zdjęcie profilowe Pietro
    Pietro
    Użytkownik
    • Postów: 3 294

    roomcajz, sprawdź poziom elektrolitu w akumulatorze i naładuj go prostownikiem motocyklowym.

    #25603
    Zdjęcie profilowe KrzysiekP
    KrzysiekP
    Użytkownik
    • Postów: 2 166

    Pietro a może roomcajz ma brudne styki od masy i stad te zaskoki 🙂 Przypominam o jutrzejszej Pustyni

    KrzysiekP
    Forum Śląskiej Grupy Motorowerowej – http://www.lonelywolves.cba.pl

    Moje Gadu-Gadu
    [/img]http://www.motostat.pl/user_images/23496/icon3.png[/img]
    http://www.ermail.pl/klik/Vn9UZGEN

    #25654
    Zdjęcie profilowe roomcajz
    roomcajz
    Użytkownik
    • Postów: 1 073

    Elektrolitu mam dobrze a prpstownika motocyklowego nie mam a troche szkoda kasy na zakup…
    Krzyśku a te styki to gdzie mogę mieć brudne???

    ale przypomniało mi się że jak myłem to psiknęło mi się wodą pod plastik na kierownicy i potem po naciśnięciu klamki stop nie chciał gasnąć- zrobiło się zwarcie i pod szybką deski rozdzielczej miałem mokro. kur..a ale ze mnie…

    odkręciłem to wszystko ale nic w oczy się nie rzuciło… tylko kurna- żarówki od deski rozdzielczej to są zasilane z jakieś plastikowej tasiemki z nadrukowanymi ścieżkami przewodzącymi… no zatkało mnie jak to zobaczyłem…
    dobrze że prąd nie płyne po mokrej nitce, żenada

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie