akumulator- ładowanie. HELP!

  • 10 odpowiedzi, 1 autorów, ostatnia aktywność 13 lat temu od Anonim.
Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #274674 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    w ogóle nie ładuje mi akumulatora w czasie jazdy. cały czas świeci mi się kontrolka aku. jaka moze byc przyczyna? mierzyłem napięcie wynosi ok 12V czyli tyle co akumulator. jak zdejmuje klemy od akumulatora gdy silnik chodzi to nie gaśnie. napięcie na regulatorze napięci jest. kola magnesowego nie ściagałem by dostać się do prądnicy bo nie posiadam ściągacza. Co to moze byc? prądnica? cewka? zażniedziałe kable? kiedyś na kilkanaście sekund zgasła mi ta kontrolka…

    #274675 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    Kontrolka się swieci a rozrusznik kreci? Moze ci się odlaczyl?? Sprawdz bezpieczniki

    #274676 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    rozrusznik kręci a kontrolka świeci cały czas i nie ma ładowania bo aku pada. bezpieczniki wymieniałem na nowe centis usu?? to co masz w polu skuter… Chyba nie muszę mówić dlaczego. I z łaski swojej używaj wielkich liter/ Typhoon13

    [ Dodano: 2008-07-25, 15:21 ]
    Nikt na tym forum nie potrafi pomóc?

    #274677 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    Co rozumiesz poprzez „napięcie na regulatorze napięci jest.” ❓
    Podaj model i rok skutera. Jeśli świeci się kontrolka to oznacza, że usterka najprawdopodobniej leży jeszcze przed regulatorem…

    #274678 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    Z tego co wiem ładowanie powinno o trochę przekraczaż 12V mniej więcej 13-14V
    Jeżeli źle mówił poprawcie i przepraszam 🙄

    sprawdź wszystkie kable, które „wychodzł” od aku do reszty układu. najprawdopodobniej któryś z kabli mógł się obluzowałbędą zażniedział tak jak sugeroważe?. Najlepiej oddaż to komuś kto ma o tym pojęcie np. elektryk samochodowy

    #274679 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    Wez miernik, sprawdź napiecie z aku na wylaczonym silniku, odpal i znowu sprawdź. U mnie jak jest nieodpalony jest 12.65 a jak odpale to trochę ponad 14

    #274680 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    Dzięki za odpowiedzi. to ze napiecie na regulatorze jest rozumiem ze on dziala i to nie jego wina. Sprawdzażem napięcie i na odpalonym i nieodpalonym jest takie samo czyli około 12V moze 12.65 jak u Ciebie.

    #274681 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    Więc jeśli masz pewność, że jest on sprawny to sprawdź wszystko przed nim (kable, cewki itp.).

    #274682 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    cewka będzie dobra bo jest iskra. ide posprawdzaż kable itp a jak nic nie zrobie to w poniedziałek do elektryka :573:

    #274683 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    To że iskra jest to jeszcze nic nie znaczy, bowiem napięcie na regulator idzie z innych odczep?w cewki.

    #274684 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 484
    • Postów: 85 276
    • Postów: 89 760

    ja mam malaguti i nie mam ładowanie jak od łacze kable od aq i sprawdze miernikiem to jest do 1.5 V czy to wina regulator

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: akumulator- ładowanie. HELP!
Twoje informacje:




Back to top button