Aerox- brak ładowania aku, brak świateł mijania i podświetelenia licznika

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Aerox- brak ładowania aku, brak świateł mijania i podświetelenia licznika

Ten temat zawiera 8 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez  Łukasz Owaty 7 lata, 3 miesiące temu.

Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #130327 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe sazz
    sazz
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Witam,
    w moim skuterze pojawił się problem związany z brakiem świateł mijania oraz podświetlenia licznika (kierunkowskazy oraz światło stopu jest, ponieważ jest zasilane z akumulatora), skuter odpala i jeździ. Po przeczytaniu wielu tematów stwierdziłem, że problem może leżeć po stronie regulatora napięcia. Jednak wszystko wychodzi na to, że on jest w porządku. Na kostce która do niego dochodzi nie ma w ogóle napięcia… Gdy wykorzystałem prąd idący z akumulatora światła zaświeciły, czyli przewody są w porządku. Następnie sprawdziłem jakie napięcie jest na akumulatorze – 11,86V. Po odpaleniu silnika napięcie spada do około 11,75V. Wychodzi na to, że akumulator nie jest ładowany. Wszystko wychodzi na to, że stator nie ładuje i przez to nie ma ładowania oraz świateł. Czy problem może leżeć po stronie popsutego statora bądź przewodów, które odchodzą od niego do regulatora napięcia? Pozdrawiam

    #130329 Odpowiedź

    Łukasz Owaty
    Użytkownik
    • Postów: 31

    Mam Ten Sam Problem Tylko Ze U Mnie Nie Ma Ladowania Na Swiatlach.. ;( Tez Nikt Na Tym Forum Nie chce Mi Pomoc Z Tym Problemem…

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

    Bądź oryginalny i wyróżnij się na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, duże koła. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i potężna doza komfortu zarówno podczas jazdy po mieście, jak również wszędzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spełnij swoje marzenia o nowym Junaku. Już za 9 199 PLN.
    #130330 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe sazz
    sazz
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Rozumiem, że u Ciebie Łukasz iskrownik ładuje akumulator i nie masz problemu ze spadkiem napięcia?

    #130342 Odpowiedź

    Łukasz Owaty
    Użytkownik
    • Postów: 31

    Ale Nie Laduje Mi Jak Odpale Swiatla Mijania Odrazu Aku pada..:<

    #130343 Odpowiedź

    Łukasz Owaty
    Użytkownik
    • Postów: 31

    A Ucb Moze Byc Stator.. Moze jakas Cewka Ma Przebicie Na Mase Pojazdu ..

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Garaż BMW pełen motocykli gotowych do odbioru.

    W ofercie Garaż BMW odnajdziesz fabrycznie nowy bądź używany motocykl w doskonałym stanie. Wejdź i sprawdź jak blisko jest Twój wymarzony motocykl BMW. Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
    #130483 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe sazz
    sazz
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Łukasz, radzę Tobie dostać się do iskrownika i sprawdzić jego stan oraz przewodów. U mnie okazało się, że 2 z 4 przewodów są urwane, a środkowa część iskrownika jest lekko zniszczona… także czeka mnie wymiana iskrownika

    #130530 Odpowiedź

    Łukasz Owaty
    Użytkownik
    • Postów: 31

    Ja TeZ Chyba Wymienie Stator Bo To Nie Mozliwe Zeby Bez Swiatel Ładowalo A Na Swiatłach Nie;< Tym Bardziej Ze Kupilem ; Nowa Instalacje, Regulator Napiecia, Moduł CDI.. Cos Tu Musi Byc Nie tak.. Jak Zrobisz Swoj Moto Sprawdz Ładowanie U Siebie Jakie Masz Bez Swiatel I Na Swiatlach. Bo Nie Wiem Jakie Ma Byc Prawidlowe;(

    #130543 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe degename
    degename
    Użytkownik
    • Postów: 990

    Przecież markowe się nie psują…

    #130562 Odpowiedź

    Łukasz Owaty
    Użytkownik
    • Postów: 31

    Wszystko Sie Kiedys Psuje Nic Nie Trwa Wiecznie ; )..

Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)
Odpowiedz do: Aerox- brak ładowania aku, brak świateł mijania i podświetelenia licznika
Informacje o Tobie: