Wyprawa skuterowa Litwa, Łotwa, Estonia

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Groda, tylko mnie zastanawia jak to zrobiłeś: nie jeździłeś po autostradach i ekspresówkach?

IncaStreet
    Użytkownik
    • 28
    • 180Postów:

Elegancko Gratuluje i pozdrawiam też wyruszył bym z miłą chęcią na taką wyprawę :))

LiVre
    Użytkownik
    • 5
    • 89Postów:

prawdziwy skuterzysta ;D Pytanie – gdzie nocowałeś?

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Czołem Jeździłem gdzie się dało i jak się dało 🙂 Przyznam, że nie patrzyłem czy można jeździć skuterem po drogach, po których przemieszczałem się. Zresztą gliniarze mnie widzieli ale nie zatrzymywali. Lubie iść na żywioł 🙂 Nocowałem, podobnie jak z jazdą, gdzie się dało. Oczywiście podstawa to namiot. Najczęściej u kogoś na podwórku. Raz w hotelu, można go nazwać agroturystycznym a raz na campingu. No i jeszcze jeden raz w domu. Podarowano mi pokój z prawdziwym łóżkiem 🙂

Focus
    Użytkownik
    • 4
    • 47Postów:

Ile razy tankowałeś ? 🙂

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Czołem Nie liczyłem ile tankowań miałem. Mógłbym sprawdzić po paragonach bo zbierałem. Tylko czy mi się chce ? 🙂

LiVre
    Użytkownik
    • 5
    • 89Postów:

Następne pytanie Groda: Jak zapewniłeś nawigacji zasilanie?;)

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Kupiłem na Allegro zestaw „zrób to sam”. Kabelki+wtyczki+bezpieczniki. Tylko musiałem podłączyć pod akumulator i wszystko. Jedno zasilanie wyciągnąłem, żeby było w kufrze a drugie koło kierownicy. Przy kierownicy to wiadomo-nawigacja. W kufrze ładowałem baterie, telefon i kamerę. Miałem oczywiście kable z odpowiednimi końcówkami do tych wszystkich rzeczy.

LiVre
    Użytkownik
    • 5
    • 89Postów:

Super, dziękuje bardzo;)

Daniel35lat
    Użytkownik
    • 0
    • 16Postów:

Siema Groda.Jak bedziesz ruszal jeszcze raz daj sygnal.Jade bank z toba.Tez lubie dlugie trasy,mam Kymko New Dinka 50 i 25 tys przejechane od maja 2008 roku.Jak cos moj mail to [email protected]

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Czołem Daniel. Z przebiegu wynika to, co mówisz 🙂 Nieźle. Nie ma sprawy. Jak coś wykombinuję to powiadomię Ciebie. Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedynym „szaleńcem” 🙂

Flash50
    Użytkownik
    • 16
    • 173Postów:

hehe ;d ja też mogę jechać Panowie 🙂 Mój keeway daje rade 🙂 w miesiąc zrobiłem 6500 🙂 już mam nabite 11 tys. 🙂 robie remont poważny 🙂 więc w następne wakacje, wybiore się gdzieś dalej 🙂 może Warszawa z kolegami pod siedzibę ;d całego portalu ;d

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Flash50 – co masz na myśli pisząc „remont poważny”? Ja właśnie zastanawiam się do jakiego przebiegu można jeździć?

Flash50
    Użytkownik
    • 16
    • 173Postów:

Mam na myśli cylinder, wał, pasek, i wiele innych 🙂

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Flash50 – a masz go od nowego ? I to już wszystko się zużyło ?

Anonim
    Nieaktywny
    • 3
    • 307Postów:

Flash50 – 6500:31=209. Kiedy Ty to nabiłeś? 200km dziennie chodząc do szkoły?

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

Też mi się wierzyć nie chce… Groda, Twoja Vitalka bez problemu powinna dojechać do 25-30 tysi i wtedy należy zrobić remont tzn. szlif (lub wymiania) cylindra, wymiana tłoka i pierścieni. Jeśli wał ma luzy to trzeba jeszcze wymienić łożyska. No i oczywiście skontrolować sam wał 🙂 Oryginalny pasek (Bando vel Kymco) wytrzyma 10-12 tysi, wariator do 18 tyś. Przy około 20k może troche mocy tracić a spowodowane jest to coraz poważniejszym zatykaniem się katalizatora. Pozdrawiam.

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Daniel35lat-pisałeś, że chętnie przyłączysz się. Tu mam wstępny plan. Ale ostrzegam, że może nie udać się. Oczywiście ze względu na kasę. Bo tylko to zawsze trzyma człowieka.

Groda
    Użytkownik
    • 4
    • 26Postów:

Zapomniałem podać namiar 🙂 http://grodagroda.blogspot.com/ Na moim blogu znajdziesz linka z nowym pomysłem.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button